середа, 02 вересня 2009 17:18

Для зйомок під водою розливають штучну кров

Автор: фото: www.dailymail.co.uk
  51-річна американська акторка Шерон Стоун на зйомках підводної сцени з фільму ”Основний інстинкт-2” 2005 року
51-річна американська акторка Шерон Стоун на зйомках підводної сцени з фільму ”Основний інстинкт-2” 2005 року

Співробітники підводної студії "Пайнвуд" у британській столиці Лондон уперше розповіли, як роблять підводні зйомки. Аби зірки не застудилися, воду нагрівають до температури 30°C. Одяг акторів притримують водолази — так, аби він краще виглядав у кадрі. Потім на комп"ютері прибирають усе зайве.

"Пайнвуд" відкрили 2005-го року в приміщенні, схожому на величезний ангар. У ньому басейн площею 200 кв. м і завглибшки 6 м. По периметру штучної водойми — вікна. Так до студії потрапляє денне світло, необхідне для зйомок. Приміщення також оснащене спеціальними ультрафіолетовими фільтрами. Вони поліпшують освітленість, запобігають ефекту "червоних очей".

У "Пайнвуді" знімали підводні сцени для стрічок "Ультиматум Борна", "Казино "Рояль", "Основний інстинкт-2" та ін. Тут працювали актори Кіра Найтлі, Шерон Стоун, співак Джеймс Блант. Для нього у воді фільмували відеокліп. Облаштували підводну сцену з мікрофоном. До співака пірнали моделі. За процесом зйомок спостерігали з моніторів, установлених на верхніх поверхах приміщення.

Працівники розповіли: в роботі доводиться часто робити перерви — актори мають набирати в легені повітря . Кажуть, найкраще працювати зі співаками. Вони можуть надовго затримувати дихання.

— На знімках та в кіно все виглядає так легко й невимушено, а насправді це — дуже важка праця, — говорить фотограф Фібі Рудоміно, яка займається підводною зйомкою вісім років. — Актори роблять десятки дублів, їм часто допомагають триматися під водою водолази. Те, що бачить урешті-решт глядач, — результат комп"ютерної графіки.

Найбільше Рудоміно сподобалося знімати документальний фільм про акул для каналу "Дискавері". Для зйомок виготовили макети цих хижих риб завдовжки по 1,8 м. Під водою розлили 5 тис. л штучної крові.

Зараз ви читаєте новину «Для зйомок під водою розливають штучну кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути