Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 05:15

Для вождя Північної Кореї станцював Міккі Маус

Лідер Північної Кореї 28-річний Кім Чен Ин минулої п'ятниці відвідав концерт за участю  персонажів мультфільмів Волта Діснея — Міккі Мауса і Вінні Пуха. Виступ, що проходив на сцені у столиці Пхеньяні, транслювало держтелебачення. Кілька сцен із мультфільмів "Білосніжка і сім гномів", "Дамбо" та "Красуня і чудовисько" поставили на сцені актори з корейської групи "Моранбонг", яку створив Кім Чен Ин.

Персонажі Діснея танцювали на сцені з юними скрипальками в міні-спідницях. Ці мультгерої з'явилися на північнокорейській сцені чи не вперше. Раніше, за керівництва Кім Чен Іра, що помер у грудні минулого року, західна культура була під суворою забороною. На концертах жінки в національних костюмах і чоловіки у формі корейської народної армії співали народні пісні й гімни вождям. Молодий лідер Кім Чен Ин вирішив пом'якшити культурну політику.

За повідомленням Центрального телеграфного агентства Кореї, вождь створив групу "Моранбонг", бо "має грандіозний план драматичного повороту в галузі літератури і мистецтва, який відбудеться цього року". Група названа на честь пагорбу півоній у центрі Пхеньяна. Біля його підніжжя дід Кім Чен Ина і перший диктатор КНДР Кім Ір Сен виголосив свою першу промову після повернення з вигнання у СРСР.

— Ми не могли повірити очам. Американські персонажі на екранах? Щоправда, вони нам знайомі, бо останні чотири роки в нас стали популярні китайські одяг, пенали, ручки та інші речі з білосніжками, гномами та оленями, — каже житель столиці Йонін Лянь.

Під час концерту праворуч від Кім Чен Ина сиділа молода жінка з короткою зачіскою, одягнена в чорний костюм. На вигляд мала не більш як 30 років. Преса Південної Кореї припускає, це може бути молодша сестра або дружина чи коханка вождя. За іншими версіями, це колись популярна співачка Хьон Сон Воль. Вона заміжня.

— Хьон була другом Кіма, коли вони були підлітками. Серед еліти Північної Кореї поширені чутки, нібито вона була його коханою, — кажуть у Сеулі.

Співачка зникла з телеекранів 2006-го. У березні минулого року її помітили на вулиці на останніх місяцях вагітності.

Зараз ви читаєте новину «Для вождя Північної Кореї станцював Міккі Маус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути