вівторок, 14 травня 2013 05:00

Для літньої пасажирки зупинили два швидкісні поїзди

Працівники французьких ліній швидкісних поїздів ТЖВ аварійно зупинили два потяги, щоб пересадити літню жінку, яка помилково сіла не в той. Ці поїзди мають звичайну швидкість — 320 км/год — і не мають проміжних зупинок.

3 травня о 21.00 один із пасажирів поїзда Париж — Нансі Бернар Браун сидів на своєму місці, чекаючи відправлення на Східному вокзалі французької столиці. Жінка похилого віку зайшла до вагона, привіталася з ним і сіла поруч біля вікна. За кілька хвилин після того, як потяг рушив, кондуктор оголосив:

— Цей потяг прямує до вокзалу Нансі, кінцевої зупинки.

Жінка запанікувала. Запитала Бернара, чи перед Нансі цей потяг не зупиняється в  Реймсі.

— Навряд чи. Він іде прямо до Нансі.

Із кінцевої станції повертатися до Реймса 245 км. Бабуся заплакала. Браун пожалів її й пояснив ситуацію провідникам. Ті зв'язалися з диспетчером і вирішили зупинитися на станції Шампань-Арден, за 15 хв. від Парижа-Східного. Тим часом навколо старої у вагоні зібралися співчувальники. Хтось запропонував переночувати у себе в Нансі. Коли поїзд, що на той час уже набрав швидкості 200 км/год, почав гальмувати, пасажири зааплодували.

На зупинці жінку зустріли два службовці ТЖВ. За кілька хвилин там само екстрену зупинку зробив інший швидкісний потяг до Реймса. Він вирушав за чверть години пізніше. Пасажирку пересадили безкоштовно.

— Це абсолютний виняток, — каже речник Національної залізничної компанії. — Ці два поїзди були останніми того дня. Тому було можливо їх зупинити і не спричинити перебоїв на лінії. Обидва потяги прибули з незначним запізненням.

Спеціально перероблений поїзд ТЖВ із двох локомотивів та трьох вагонів, із розширеними колесами та без пасажирів, встановив 2007 року світовий рекорд зі швидкості на залізниці — 574 км/год. Рекорд для звичайного рейсового потяга встановив китайський "Зефіро 380", розігнавшись 2003 року до 486 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Для літньої пасажирки зупинили два швидкісні поїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути