вівторок, 10 липня 2018 00:50

Дитячу футбольну команду рятують із печери

8 липня рятувальники та спецпризначенці почали евакуацію юнацької футбольної команди "Дикі кабани" і їхнього тренера з печери Тхам Луанг у Таїланді. Повідомили, що четверо дітей витягли. Після перерви операцію продовжили в понеділок та витягли ще чотирьох. Планують продовжити у вівторок.

Рятувальники планували витягти дітей через шурфи — отвори в стінах печери. Просвердлили їх сотні, але не змогли дістатися до камери з потерпілими. Почався дощ, і команду вирішили виводити через печеру. До того рятувальники вчили дітей пірнати. Дехто з хлопців не вміє плавати. Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск запропонував свою міні-субмарину. Міжнародна футбольна асоціа­ція ФІФА хоче відвезти команду та тренера на фінальний матч Кубка світу в Росії.

Напередодні діти написали батькам і рідним листи. У них вони запевняють, що почуваються добре, обіцяють бути слухняними та просять про улюблені страви після порятунку — смажену курку або м'ясо на грилі.

"Зі мною все добре. Правда, тут трохи холодно. Не турбуйся про мене. І не забудь організувати вечірку на честь мого дня народження", — пише 13-річний Донфет Промптеч.

Колишній тайський спецпризначенець 38-річний Саман Кунан загинув у печері 6 квітня. Відніс кисневі балони потерпілим. На зворотному шляху Саману забракло кисню. Він знепритомнів. Тіло доправили додому, де поховають із почестями. Церемонію оплатить королівський двір Таїланду.

Футбольна команда, 12 юнаків віком ­11–16 років і 25-річний тренер, зникли під час прогулянки у печері 23 червня. Їх знайшли через 9 днів. Печеру залило водою. Насоси цілодобово відкачують 10 тис. л води за годину.

Зараз ви читаєте новину «Дитячу футбольну команду рятують із печери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути