четвер, 10 листопада 2011 00:15

Дев'ятирічний художник заробив на будинок

Автор: фото З САЙТА msnbcmedia.msn.com
  Кірон Вільямсон малює струмок. Дев’ятирічний британський художник за тиждень створює шість полотен. Найдорожчу картину продав за вісім тисяч фунтів стерлінгів
Кірон Вільямсон малює струмок. Дев’ятирічний британський художник за тиждень створює шість полотен. Найдорожчу картину продав за вісім тисяч фунтів стерлінгів

— Неодмінно піду на виставку. Ім'я цього малого в нас згадують частіше, ніж Вінсента ван Ґоґа чи Далі. Називають його "малий Моне", дехто порівнює талант хлопця з Пікассо, — каже жителька британської столиці Лондона 26-річна Кейт Нельсон.

9-річний Кірон Вільямсон виставляє 12 нових пейзажів у галереї рідного міста Холт, графство Норфолк, із 11 по 23 листопада. Вартість картин від тисячі до 15 тис. фунтів стерлінгів — це від 13 тис. до 192 тис. грн.

Художник використовує акварелі, пастелі та масляні фарби. Малює здебільшого пейзажі.

Раніше Вільямсони винаймали квартиру на верхньому поверсі багатоповерхівки. Після того, як картини Кірона стали продаватися, придбали будинок у селі Ладхем недалеко віл Холта. Віддали за нього 150 тис. фунтів — майже 2 млн грн. Мати кинула роботу дієтолога. Займається організацією синових виставок. 45-річний батько теж не працює. Раніше був будівельником.

Талант Кірона батьки помітили чотири роки тому.

— Після сімейного відпочинку на природі малий попросив аркуш паперу й олівець. Пішов у свою кімнату. Ми думали, сидить за комп'ютером. За кілька хвилин намалював човен, — розповідає мати 38-річна Мішель Вільямсон. — Здивувалися, бо раніше він розмальовував динозаврів.

Кажуть, крім малювання, Кірон нічим не відрізняється від однолітків. Любить комп'ютерні ігри, рибалити з батьком, грати у футбол і гуляти з молодшою на два роки сестрою.

— Думаю, більшість купують роботи сина, щоб через певний час перепродати, — говорить мати Кірона.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятирічний художник заробив на будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути