вівторок, 20 березня 2018 05:31

Дев'ять тонн дорогоцінних металів випали з літака

В аеропорту російського Якутська при зльоті вантажного літака Ан-12 розсипалися злитки зі сплавами золота і срібла. Коштують майже $122 млн — більш як 3,2 млрд грн.

Судно летіло з родовища "Купол" на Чукотці, приземлилося на дозаправку. На борту були майже 9,3 т злитків дорогоцінних металів. Їх мали доправити на завод у Красноярську для очищення. Вантаж погано закріпили. Коли літак злетів, пошкодив стулку люка. Потім її відірвало повітряним потоком, розповідають в авіакомпанії. Стулка впала на порожній майданчик одного з місцевих авторинків.

Того ж дня на злітно-посадковій смузі зібрали 172 злитки вагою 20 кг кожен. Їх віднесли в аеропорт і охороняють. Частина багажу розлетілася околицями. Місцеві жителі шукають його на засніжених полях.

— У "Куполі" добувають золото та срібло. У загублених злитках було більше срібла. До вечора зібрали весь утрачений вантаж, — каже представник компанії-власника Станіслав Бородюк.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ять тонн дорогоцінних металів випали з літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути