Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 16:15

Дівчину облили кислотою

23-річна Сандіп Хун"ян з Найробі, столиці Кенії, їхала в машині з батьком додому, коли раптом хтось облив її кислотою.

— Це був понеділок. Було жарко, і ми їхали з опущеним склом, — згадує Сандіп. — На дорозі утворився затор. Ми зупинилися і тільки-но збиралися рушити далі, як я відчула, що на мене вилили щось гаряче. Я вийшла з машини, але нічого не бачила. Тоді тато сказав, що це була кислота.

Через затор, з якого неможливо було вибратися, батькові довелося зупинити першого зустрічного водія, аби доставити дівчину до лікарні. Бо "швидкої допомоги" в Кенії немає.

Через місяць вона планувала вийти заміж

Кілька хвилин потому тією самою дорогою проїжджав 24-річний Амрітпал, хлопець Сандіп. Через місяць вони планували одружитися. Амрітпал упізнав машину своєї нареченої. Він зрозумів, що сталося щось недобре, і відразу помчав у шпиталь.

— Коли я приїхав і побачив Сандіп — це було страшно, — розповідав хлопець. — Але я повинен був залишатися сильним. Якби я проявив слабість, вона б не витримала.

Внаслідок незрозумілого нападу Сандіп отримала страшні опіки обличчя, шиї і верхньої частини грудей. Від її повік залишилося всього чотири міліметри шкіри. На лікування дівчину відвезли до Британії, де живе її дядько.

За майже цілий рік, що минув з часу трагедії, Сандіп зробили кілька складних операцій. Їй відновили повіки і шкіру на шиї. Тепер вона може повертати головою і заплющувати очі. Під шкіру голови їй помістили силіконову кулю, яку поступово збільшували. Таким чином шкіра розтягувалася, і врешті через три місяці нею змогли покрити ті 25% голови, де через опіки не росло волосся. Сандіп була справді щаслива, коли кулю вийняли, бо їй дуже боліло.

Від її повік залишилося всього чотири міліметри шкіри

Відновити волосся вдалося, але хірурги все одно кажуть, що ще невідомо, як приживуться тканини. Дівчина розуміє, що ніколи не виглядатиме, як раніше, але радіє кожного разу, коли проходить чергова операція, і зовнішність її покращується.

Ще потрібно відновити шкіру на обличчі та грудях Сандіп. Тільки після цього разом із нареченим вони зможуть повернутися до планів про одруження.

Зараз ви читаєте новину «Дівчину облили кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути