понеділок, 13 квітня 2009 17:54

Четвертий день голодує президент Болівії

Президент Болівії 49-річний Ево Моралес четвертий день голодує. У такий спосіб болівійський лідер змушує опозицію ухвалювати закон про вибори.

Моралес розпочав голодування 9 квітня. У цей день закінчився термін, в який парламент мав ухвалити закон про парламентські та президентські вибори. Згідно з ним право балотуватися у парламент могли б отримати представники корінного індіанського населення. Лідери опозиції переконані: поява у парламенті індіанців забезпечила б Моралесові підтримку у будь-яких рішеннях. Серед корінного населення президент надзвичайно популярний.

Про стан здоров"я болівійського лідера регулярно повідомляють по телебаченню. Моралес перебуває у президентській резиденції в оточенні однодумців, які також голодують. Він п"є воду і жує листя коки. Індіанці рослину, з екстракту якої виготовляють наркотик кокаїн, вважають надзвичайно поживною та корисною. Президент спить на матрацах, якими вислали підлогу.

— Голодуватиму, доки закон не ухвалять, — запевняє він.

1998-го Моралес витримав 18-денне голодування. Тоді з представниками болівійських фермерських профспілок майбутній президент протестував проти заборони коки.

Корінний індіанець Моралес посів президентський пост 2006 року. Активно просуває закони, що захищають права індіанського населення. Нового президента болівійці обиратимуть у грудні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Четвертий день голодує президент Болівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути