четвер, 30 липня 2009 19:36

Через свинячий грип дітей не пустять за кордон

Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко пропонує заборонити дітям виїжджати за кордон у групах. У такий спосіб сподівається запобігти епідемії свинячого грипу.

Заборона стосуватиметься лише групових поїздок із туристичною або навчальною метою. Дітям, які виїжджатимуть за кордон із батьками, не перешкоджатимуть.

За наказом Онищенка в регіонах проведуть бесіди з туроператорами, які пропонують виїзд дитячих груп за кордон. Деякі регіональні турагентства вже повідомили: у разі заборони не зможуть повернути батькам гроші за квитки та візи. Кажуть, ті, хто вже розрахувався за поїздку дитини, можуть втратити як мінімум 500 євро.

У Росії зафіксовано 28 випадків зараження на свинячий грип. Хворі підхопили вірус у країнах із найбільшою кількістю заражень — США, Мексиці, Великій Британії, Таїланді. Кілька тижнів тому російські епідеміологічні служби повідомляли про небезпеку епідемії свинячого грипу в країні восени. На наявність вірусу H1N1 перевіряють мало не всіх пасажирів міжнародних рейсів. Днями обмежили виїзд дитячих екскурсійних груп до Великої Британії — там вірусом заражено понад 10 тис. осіб.

У Світовій організації здоров"я повідомляють: станом на 27 липня на свинячий грип заразилися понад 160 тис. людей по всьому світі. Від хвороби померла 991 особа.

Зараз ви читаєте новину «Через свинячий грип дітей не пустять за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути