Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 05:30

Британець збудував залізницю у власному саду

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Британець Білл Баррітт зі своїм садівником катаються саморобною міні-колією на дизельному поїзді на подвір’ї заміського будинку Баррітта. Залізницю завдовжки близько двох кілометрів проклали вдвох за три роки
Британець Білл Баррітт зі своїм садівником катаються саморобною міні-колією на дизельному поїзді на подвір’ї заміського будинку Баррітта. Залізницю завдовжки близько двох кілометрів проклали вдвох за три роки

80-річний Білл Баррітт із англійського містечка Бріджнорт, графство Шропшир, спорудив у саду міні-залізницю. На будівництво витратив 22 тис. фунтів — 273 тис. грн. Колишній бухгалтер має будинок у передмісті з-понад 5 га землі.

— Створити залізницю спонукала дружина. Це була моя дитяча мрія. Відколи вийшов на пенсію, Патрісія постійно наполягала, щоб я здійснив її, — розказує Білл.

Колію майже 2 км завдовжки він власноруч прокладав понад три роки. Через утому час від часу переривав роботу на тиждень-два.

— Добре, що допоміг садівник. Без нього не впорався б. У моєму віці фізична праця дається нелегко.

Дизельний локомотивчик та три вагони на 9 сидячих місць замовив у США. У Білла четверо дітей і 12 онуків. Щовихідних катає малих на своєму поїзді.

— Дітлахи люблять залізницю, як і я у дитинстві. Коли був хлопчаком, часто бігав до колій, щоби здалека подивитися на потяги. Коли виріс, багато подорожував. Що може бути приємніше за краєвид із вікна вагона? — згадує британець.

Говорить, охоче дозволяє кататися сільським дітям і дорослим. Грошей за поїздки не бере. Потяг завдовжки 7,5 м може везти одночасно 10 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Британець збудував залізницю у власному саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути