вівторок, 08 вересня 2009 18:48

Боржників знаходять через сайти "Одноклассники" та "Вконтакте"

У Росії судові виконавці шукають боржників за кредитами на інтернет-сайтах "Одноклассники" та "Вконтакте". Знайомляться з ними під вигаданими іменами, призначають побачення. На них приїздять у службовій формі. У такий спосіб затримали й примусили сплатити борг чотирьох росіян.

Сергія із Забайкалля розшукали через мережу "Вконтакте". Він не платив кредиту за іномарку, від кредиторів ховався — змінював адресу, на телефонні дзвінки не відповідав. На своїй інтернет-сторінці розмістив кілька фото автівки. Судові виконавці зареєструвалися в мережі під дівочим ім"ям, фото взяли з сайту модельного агентства. Із боржником листувалися якийсь час, а тоді запропонували прийти на побачення. Сергій приїхав на зустріч у новій автівці. Машину конфіскували.

Боржника з міста Кемерова знайшли на сайті "Одноклассники". Він завинив місцевому підприємству 60 тис. рублів (15 тис. грн. — "ГПУ"). Розраховуватися не поспішав. Кілька днів із ним спілкувалася посадова особа одного з судів. Фліртувала, домовилася про зустріч. На побачення прийшла у службовій формі, вручила боржнику повістку. Той сплатив увесь борг упродовж тижня.

— Ми дивуємося менталітету наших співвітчизників, — каже працівниця московського відділення Федеральної служби судових виконавців. — Як можна сховатися від кредиторів, якщо в мережі викладаєш усе: на яких машинах їздиш, де проводиш відпустку, з ким відпочиваєш і працюєш?

Зараз ви читаєте новину «Боржників знаходять через сайти "Одноклассники" та "Вконтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути