пʼятниця, 16 лютого 2018 05:51

Понад 200 російських найманців загинули в Сирії

Понад 200 російських найманців із приватної "армії Вагнера" загинули у Сирії 7 лютого під містом Дейр-ез-Зор. Потрапили під авіаційний удар.

"Вагнерівці" пішли в наступ на наф­тові родовища, що контролюють опозиційні до сирійського президента Ассада коаліційні війська. Їхні американські радники закликали командування збройних сил РФ зупинитися. Отримали відповідь, що росіян у колоні немає. Тоді застосували артилерію, вертольоти та навантажені вибухівкою безпілотники.

Сирія поділена по річці Євфрат між урядовими військами Асада і коаліцією опозиційних до нього сил. Цю межу ніколи не порушували.

50-річний Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна, запевнив, що Кремль володіє інформацією лише про своїх кадрових військових у Сирії. Так росіяни відхрестилися від загиблих.

Підполковник запасу ­Дмитро ­Уткін із позивним Вагнер заснував приватну військову компанію 2013‑го. Її члени брали участь у збройних конфліктах на Донбасі та в інших гарячих точках.

Зараз ви читаєте новину «Понад 200 російських найманців загинули в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути