Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 19:13

Білого горобця сфотографували у Британії

Автор: фото з сайту dailymail.co.uk
  Білого горобця новозеландець Девід Ллойд сфотографував у Великій Британії, графстві Кардиганшир
Білого горобця новозеландець Девід Ллойд сфотографував у Великій Британії, графстві Кардиганшир

45-річному Девідові Ллойду з Нової Зеландії вдалося сфотографувати рідкісного білого горобця. Такі птахи трапляються раз на мільйон випадків.

Ллойд відпочивав у британському графстві Кардиганшир. Фотографував гарні краєвиди. Побачив у лісі на дереві зграю з 20 горобців. Поміж них виділявся білий птах. Девід працює в рекламній агенції і не розуміється на орнітології. Однак він збагнув, що це також горобець. Чоловік показав своє фото спеціалістам. На ньому видно, що пташка має біле пір"я від хвоста й до дзьоба. Орнітологи стверджують, що це не горобець-альбінос. У альбіносів червоні очі. А в цього птаха — чорні, як і в звичайних. Таке відхилення науковці називають лейкізмом.

За останні роки горобців у Великій Британії поменшало. Їх збираються занести до реєстру вимираючих видів. Зазвичай вони селяться у великих населених пунктах. А нині в містах майже не залишилося трави, насінням якої харчуються ці птахи.

У альбіносів червоні очі. А в цього птаха — чорні

— Альбінізм і лейкізм — це генетичні відхилення, — пояснює орнітолог Зоряна Лук"янчук із Українського товариства охорони птахів. — Життя птахів із незвичним кольором пір"я ризиковане. Такий горобець не має природного маскування, бо яскраво виділяється на фоні довкілля. Крім того, таких аномальних птахів свої можуть не визнати й заклювати. В Україні траплялися горобці-альбіноси. А також білі дрозди й ворони. Інколи буває, що змінюється колір частини тіла — крила або голови.

Зараз ви читаєте новину «Білого горобця сфотографували у Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути