вівторок, 24 вересня 2013 06:30

Безхатьку зібрали 93 тисячі доларів на житло

У Бостоні, США, бродяга Ґлен Джеймс знайшов наплічник із $41 тис. та китайським паспортом. Усе відніс до поліції. Вражений вчинком менеджер зі штату Вірджинія заснував фонд для пожертв безхатьку. На його рахунку майже $100 тис.

Благодійник Ітан Віттінгтон, 26 років, дізнався про цей випадок із газет. Вирішив зробити сайт, щоб зібрати гроші на помешкання Ґлену.

— Давайте всі скинемося і допоможемо змінити життя цьому чоловіку. Найменший внесок буде важливий для нього. Так приємно розуміти, що в цій країні є надія та людяність, — говорить він.

За перший день роботи сайта американці пожертвували $20 тис. Внески зробили понад 3700 людей. Зазвичай давали $1-100. Також пропонували Джеймсу комп'ютери, одяг та їжу. Були охочі подарувати дім або квартиру. Коли сума сягне $250 тис., гроші передадуть у Бостон.

Безхатько Ґлен Джеймс 13 років працював клерком у бостонському суді. Роботу і житло втратив через суперечки з босом. Не хотів бути тягарем для родичів, тому опинився на вулиці. Дев'ять років живе в притулках. Має хворобу Меньєра, від якої часто паморочиться голова. Через це не може влаштуватися на роботу. Каже, що в притулку дають талони на їжу та прання. На додаткові потреби просить у перехожих милостиню.

Бостонська поліція нагородила Ґлена Джеймса грамотою. Під час вручення він подякував людям, які дають йому гроші на вулиці.

Подібна історія сталася з бродягою Біллі Реєм Харрісом із Канзас-Сіті, штат Міссурі. Він знайшов обручку з діамантом та повернув її власниці. Жінка з чоловіком організували для Біллі інтернет-фонд. Для американця зібрали $175 тис. Люди допомогли йому повернутися на батьківщину в Техас.

Зараз ви читаєте новину «Безхатьку зібрали 93 тисячі доларів на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути