пʼятниця, 18 січня 2019 06:25

Без їжі, води і туалету школярку змушували по 12 годин ховатися під ліжком

Автор: www.radaronline.com
  Безробітний 21-річний Джейк Паттерсон викрав 13-річну Джеймі Клосс у будинку її батьків 15 жовтня 2018 року
Безробітний 21-річний Джейк Паттерсон викрав 13-річну Джеймі Клосс у будинку її батьків 15 жовтня 2018 року

В американському штаті ­Вісконсин знайшлася 13-річна Джеймі Клосс. Її батьків, 46-річну Деніз і 56-річного Джеймса, застрелили у власному будинку 15 жовтня. Дівчина зникла безвісти.

Поліція та агенти Федерального бюро розслідувань розшуку­вали її протягом трьох місяців. На місці вбивства не знайшли жодного речового доказу, що допоміг би розшукати дитину. Джеймі вважали мертвою.

Її утримували в будинку серед лісу, за годину їзди від місця злочину. Правоохоронці арештували 21-річного Джейка Томаса Паттерсона, якого підозрюють у подвійному вбивстві та викраденні. Він зізнався у скоєному.

Каже, його метою було викрасти Джеймі. Помітив її на вулиці, коли та сідала до шкільного автобуса. Вирішив, що має належати йому. Батьків школярки не знав. Застрелив їх, щоб не заважали здійснити задумане. До злочину Паттерсон готувався довго і ретельно. Поголив голову, щоб на місці злочину не знайшли його волосся й не розшукали за ДНК-тестом. Придбав чорну балаклаву, поцупив номери з чужої машини.

Увірвавшись до будинку, Паттерсон спочатку вбив батька дівчини Джеймса. Школярка з матір'ю Деніз ховалася у ванній кімнаті. Нападник виламав двері й пострілом у голову вбив жінку на очах у доньки. Потім обмотав руки і ноги Джеймі клейкою стрічкою, поклав у багажник автівки та відвіз до будинку в лісі. За словами злочинця, вбивства і викрадення зайняли у нього не більше 4 хв.

Протягом трьох місяців полону Джейк Томас регулярно бив Джеймі і погрожував їй.

Коли до нього хтось приходив або мав відлучитися, змушував сидіти під ліжком. Без води, їжі та можливості піти в туалет школярка проводила там по 12 год. Ліжко обкладав мотлохом і важкими речами, щоб дівчина не могла вилізти.

10 січня Паттерсон ­сказав Джеймі, що залишить її на 5–6 год. Зрозумівши, що той покинув будинок, ­вибралася з-під ліжка і втекла. ­Схопила його туфлі та одяг, який висів на вішаку біля дверей. Коли вийшла на дорогу, звернулася по допомогу до жінки, яка вигулювала собаку.

Та одразу впізнала її, бо фотографії зниклої Джеймі часто показували по телебаченню. Дівчинка виглядала виснаженою. Була брудна. Нападника затримали, коли той на машині розшукував полонянку на вулиці.

Безробітний Паттерсон раніше не мав проблем із законом. Однокласники казали, що був нетовариським.

Джеймі передали родичам. Рідні розповідають, що не переставали вірити в те, що вона жива і повернеться. Тітка збирається стати опікуном для осиротілої племінниці

— Це трагічна ситуація, — кажуть адвокати Паттерсона. — У справі поєдналося багато ­інтересів та емоцій. — Натякають, що їхній ­підзахисний міг мати нерозділені почуття до жертви.

Паттерсона тримають у в'язниці округу Баррон. Обвинувачують у двох вбивствах, викраденні та пограбуванні зі зброєю. Під час судового засідання у понеділок, 14 січня, призначили заставу $5 млн — 140 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Без їжі, води і туалету школярку змушували по 12 годин ховатися під ліжком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути