вівторок, 30 червня 2009 18:47

Бернарда Медоффа засудили до 150 років ув"язнення

  Бернард Медофф після вироку суду вибачився перед обдуреними вкладниками
Бернард Медофф після вироку суду вибачився перед обдуреними вкладниками

Фінансиста 71-річного Бернарда Медоффа в США засудили до 150 років позбавлення волі. Він організував найбільшу в історії країни фінансову піраміду. Через його махінації люди втратили $50 млрд.

Із 1960-го компанія Медоффа працювала за принципом фінансової піраміди. Виплати старим вкладникам робили за рахунок інвестицій нових. Борги компанії весь час перевищували її прибуток — фонд поступово банкрутів.

Торік у грудні, в розпал економічної кризи, інвестиційний фонд "Медофф Сек"юрітіс" перестав видавати гроші вкладникам. Проти його голови порушила справу податкова поліція. Бернарда заарештували.

Адвокати бізнесмена просили про термін до 12 років. Мовляв, Медофф старий і проживе лише рік-два, коли вийде на волю. Апеляції відхилили.

— Пробачте мені, — сказав засуджений десяткам обдурених вкладників, які приїхали на суд до Нью-Йорка 29 червня. — Я справді думав, що зможу віддати всі вклади. Це — найбільша моя помилка в житті, й до кінця своїх днів я житиму із болем, якого завдав інвесторам.

— Коли він повернувся і вибачився, я подумав: "І це все, що ти можеш сказати?" — говорить режисер Джордж Ґрінберґ, вкладник "Медофф Сек"юрітіс". — Він ніколи не зміниться. Йому ніхто не вірить.

Вирок Медоффу — один із найсуворіших в історії США. Більші терміни отримували лише вбивці.

Зараз ви читаєте новину «Бернарда Медоффа засудили до 150 років ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути