вівторок, 26 лютого 2013 07:15

Бенедикта XVI називали найстильнішим Папою

— Він не носить "Прада". Він носить розп'яття, — відповідали у Ватикані на закиди світових ЗМІ, що у Папи Римського Бенедикта XVI надто стильний одяг.

Подібні розмови почалися після статті в американському журналі "Есквайр", опублікованої 2007-го року. Червоні шкіряні мокасини понтифіка журналісти назвали "головним аксесуаром року".

Згодом Ватикан офіційно заявив, що взуття Бенедикта XVI — виріб не італійського дому моди "Прада", а ручна робота перуанського іммігранта Антоніо Арельяно.

— Коли він був кардиналом, зайшов у майстерню як звичайна людина і попросив полагодити йому взуття, — каже швець Арельяно.

Кардинал роботою майстра був задоволений. Згодом замовив червоні шкіряні мокасини 42-го розміру.

Бенедикт XVI — німець за походженням. Знає 10 мов, вправно грає на фортепіано. За час його папства світові ЗМІ найчастіше обговорювали його унікальне поєднання  класичного й сучасного стилів одягу. Він відродив традицію носити червоне взуття й оксамитову шапочку камауро, оздоблену горностаєм. Таку Папи носили взимку до ХX ст.

Червоний колір у католицькій церкві — колір мучеників, тих, хто віддав своє життя за Бога й за католицьку церкву. Символізує готовність глави церкви пролити свою кров за віру.

Торік стало відомо, що Бенедикт XVI замовив у італійської парфумерки Сільвани Касолі ексклюзивні парфуми із запахом липи й вербени.

Його попередник покійний Іван Павло ІІ віддавав перевагу білому одягові. Взуття носив коричневе.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикта XVI називали найстильнішим Папою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути