вівторок, 17 грудня 2019 06:55

Батьки п'ять років не забирають дитину з пологового

У Росії хочуть позбавити батьківських прав Тетяну Максимову та Юрія Зінкіна. Ті не забирають свою 5-річну доньку із приватного пологового будинку. Дитина ніколи не була за межами медичного закладу.

Батьки вважають доньку невиліковно хворою. Тому відмовляються забирати її.

— Дитина живе в палаті на третьому поверсі, — розповідає засновник клініки "Мать и дитя" Марк Курцер. — Удень сидить там. Увечері її виводять в ігрову кімнату. Вона ніколи не бачила своїх ровесників чи живих тварин. Дитина абсолютно здорова. Ми її обстежували. Запрошували колег з інших клінік. Були незалежні експертизи у присутності батьків. Це нормальна п'ятирічна дівчинка. Але її потрібно забрати звідси. Інакше вона не розвиватиметься нормально.

За перебування дитини в клініці батько платить 1 млн рублів щомісяця — майже 380 тис. грн. За ці гроші її щодня оглядають лікарі і годують. Батьки окремо наймають цілодобову няню. Клініка судиться з батьками. Вимагає забрати дівчинку. Ті подали зустрічний позов.

Тетяна Максимова та Юрій Зінкін мають ще трьох старших синів — 16-річного, 11-річного і 7-річного. Усі не ходять у школу, їх учать вдома. Хлопці ніколи не виїжджали за межі Москви. Рідко виходять із квартири. 2014-го батька засудили за те, що вивів за кордон понад $1 млрд. Мав відсидіти сім років, але вийшов раніше. Зараз займається елітною нерухомістю.

— Тетяна вважає синів алергіками, — розповідає подруга родини Людмила. — Переконала їх у тому, що будь-яке повітря, крім московського, їм зашкодить. Вони весь час обстежуються. Щороку роблять МРТ, постійно здають якісь аналізи. Вони дуже віруючі. Тетяна часто їздить у Покровський монастир. Вони багато роблять для нього. Дуже вірить у заступництво святої Матрони.

Донька народилася раніше терміну. Важила трохи більше кілограма. Три місяці її виходжували у клініці. Потім із мамою виписали додому. Та менше як за тиждень привезла дитину назад у "Мать и дитя". Пояснила, що в неї сталася зупинка дихання. Залишатися з немовлям відмовилася. Для дитини найняли няню. Родичам пояснили, що дівчинка невиліковно хвора, не має нирок і частини мозку. Тому мусить жити в лікарні.

— Матір каже родичам, що дівчинка не має стовбура головного мозку, — говорить один із лікарів клініки. — Це абсурд. За чутками, її переконали у монастирі, що дівчинку не можна забирати. Що маленька живе лише завдяки їхнім молитвам. Поки матір її ще провідувала, один раз казала няні, що вони вже купили місце на цвинтарі. Це не вкладається у голові. Раніше мати раз на місяць заходила на кілька хвилин. Але вже два роки не бачила своєї дитини.

Бабусі й дідусі дівчинки просять батьків дозволити забрати внучку. Максимова заборонила. Заявила, що донька має бути весь час поряд із реанімацією.

— Ми в безвихідній ситуації, — про­довжує Курцер. — Суд не бачить проблеми. Висновки психологів до уваги не взяли. Максимова принесла довідки, що дуже хвора. Зінкін говорить, що платить. Досі вважають дитину неповноцінною. Судяться з нами, бо ми стверджуємо, що дитина здорова. Вважають це розголошенням лікарської таємниці.

Зараз ви читаєте новину «Батьки п'ять років не забирають дитину з пологового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути