вівторок, 14 травня 2013 00:30

Астронавт заграв на гітарі в невагомості

Канадський астронавт командор 53-річний Кріс Гедфілд записав музичний кліп на борту Міжнародної космічної станції. Заграв на гітарі й заспівав пісню рок-виконавця Девіда Бові "Дивний випадок у космосі". Так відзначив своє повернення на Землю, яке відбудеться у вівторок, 14 травня.

— Не так геніально, як у Девіда Бові, але цей "Дивний випадок у космосі" записаний на станції. Це мій останній погляд на світ згори, — каже Кріс.

Командир теперішнього екіпажу МКС Гедфілд зібрав аудиторію у 750 тис. в соціальній мережі "Твіттер", щодня публікуючи унікальні фото Землі з космосу. Також демонстрував відео, як він у невагомості чистить зуби, голиться, плаче чи блює. На Землі партію на фортепіано для кліпу записав колишній учасник гурту Девіда Бові Емм Грайнер.

— Рідко випадає нагода робити музику з такою людиною, яка своїм живим спілкуванням зі школярами, захопливими фото з космосу та постійною терплячістю та добрим гумором зробила для науки й космосу стільки, як ніхто інший з нашого покоління, — каже Грайнер про Гедфілда.

35-й екіпаж МКС розпочав роботу 15 березня 2013-го. Його вперше очолив канадець. Окрім технічних обов'язків із підтримання й розвитку станції, астронавти виконали близько півтисячі сеансів роботи з 49 науковими експериментами на орбіті.

Зараз ви читаєте новину «Астронавт заграв на гітарі в невагомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути