середа, 28 квітня 2010 05:05

Астрофізик закликає остерігатися інопланетян

Британський астрофізик Стівен Гокінґ застеріг жителів Землі від спілкування з інопланетянами.

На його думку, будь-який контакт із представниками позаземних цивілізацій може обернутися для людей справжньою катастрофою.

— У Всесвіті мільярди планет, на якихось із них, напевне, існує життя. Проте головне питання не в існуванні інопланетян. А в тому, які вони насправді, — зазначає астрофізик.

Гокінґ переконаний, інопланетяни у далеких галактиках схожі на найпростіші організми, подібні до земних мікробів. Можуть бути й водні, подібні до риб організми. Наприклад, на супутнику Юпітера, Європі. Вона становить суцільний океан, вкритий кригою. Проте науковець наголошує, що у Всесвіті можуть жити і розумні істоти, з якими люди мають уникати контактів.

Людина має якнайшвидше переселитися на інші планети, інакше на Землі вона загине від вірусів

— Якщо інопланетяни прилетять на Землю на своїх величезних кораблях, то можуть захопити планету й утворити на ній свої колонії, — ділиться міркуваннями вчений. — Поява прибульців на Землі матиме набагато серйозніші наслідки, ніж відкриття Колумбом Америки. Його висадка не найкраще вплинула на життя корінного населення континенту.

— Адже вони можуть використати всі ресурси на своїй планеті. Розвинуті інопланетяни, напевне, могли б стати кочівниками і намагатися завоювати, колонізувати ті планети, до яких можуть дістатися, — застерігає астрофізик.

68-річний Гокінґ паралізований упродовж 45 років. А 1985-го переніс операцію на горлі. Після того не розмовляє. Має синтезатор мовлення, встановлений на кріслі-візку. Так спілкується з людьми.

Науковець відомий тим, що вважає людину не останньою ланкою еволюції. На його думку, людина має якнайшвидше переселитися на інші планети. Інакше на Землі вона загине від вірусів.

Зараз ви читаєте новину «Астрофізик закликає остерігатися інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути