вівторок, 21 листопада 2017 05:11

Американський мільярдер відкрив "Музей Біблії"

У п'ятницю, 17 листопада, відкрили "Музей Біблії" у столиці Сполучених Штатів Америки Вашингтоні. Його будівництво обійшлося в $500 млн — 13 млрд грн. ­З-поміж 1100 експонатів, 300 — частина біблійної колекції мільярдера Стіва Ґріна.

Серед представлених експонатів: частина семи сувоїв Мертвого моря, бронзові ворота з написом із Біблії Ґутенберґа — першої друкованої книжки та розповіді про 10 кар єгипетських. Експозиція настільки велика, що на її ­огляд доведеться витратити кілька днів, стверджують адміністратори.

Музей поєднує старовину з сучасними технологіями. На стелі вестибюля — 42-метровий світлодіодний дисплей, що міниться всіма кольорами. Підлога вистелена мармуром із Данії й Туніса, доповнена колонами з єрусалимського каменю.

Симулятор руху під назвою "Вашингтонські одкровення" створює відчуття польоту вулицями міста. Під час нього можна побачити цитати і згадки із Біблії на будівлях і пам'ятниках по всьому місту.

Стіва Ґріна — господаря мережі магазинів "Хобі Лобі" та власника однієї з найбільших колекцій біблійних пам'яток звинуватили в шахрайстві.

Він має повернути майже 5,5 тисячі артефактів — клинописних табличок та інших давніх писемних пам'яток, куплених із порушенням законодавства. Федеральні прокурори встановили, що ці предмети прибули не з Туреччини та Ізраїлю, як було зазначено в митних документах. А з Іраку, де тривають бойові дії. Ґріна за це оштрафували на $3 млн.

Зараз ви читаєте новину «Американський мільярдер відкрив "Музей Біблії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути