Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2017 06:55

Американські візи росіянам не видаватимуть у регіонах

Посольство Сполучених Штатів Америки припиняє видачу неімміграційних віз у регіонах Росії. Нововведення пов'язано із санкціями Москви. РФ вимагає у США до початку осені зменшити кількість своїх співробітників у дипломатичних установах країни до 455 осіб, тобто скоротити 755 працівників.

Із 1 вересня співбесіди для видачі американських віз проводитимуть тільки в Москві. Їх уже скасовують у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоку. Консульства в регіонах надаватимуть послуги лише американцям.

Співбесіди для громадян Білорусі перенесуть до посольств у Варшаві, Києві та Вільнюсі.

— Це ще один крок до погіршення взаємин між Росією і США. Американці сприйняли висилку своїх дипломатів як атаку. І відреагували дуже виважено, — каже дипломат Олександр Хара, 41 рік. — Росія не має як вивищитися над Штатами. Вона не може зробити щось таке, на що Америка не знайшла б відповіді.

Найбільше постраждають прості люди. Наприклад ті, хто хоче вчитися в США. Однак російська влада не боїться суспільного невдоволення. Там навіть за одиночний пікет можна загриміти до в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Американські візи росіянам не видаватимуть у регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути