середа, 29 серпня 2012 07:00

Американка народила здорового онука

Американка 49-річна Лінда Сіруа народила онука. Стала сурогатною матір'ю для доньки Енджел, яка не може мати дітей через хворобу серця.

— Це був доволі дивний досвід. Перший такий випадок у моїй кар'єрі і один з найбільш пам'ятних моментів у житті. Я радий, що став частиною цієї щасливої історії, — коментує гінеколог Джойс Ебер. Він приймав пологи.

Малюк вагою майже 3,5 кг народився 17 серпня о 8.00 за допомогою кесаревого розтину.

Родина живе у місті Мадавоска, штат Мен.

— Моя мати дивовижна. Ніхто не міг би зробити мені кращого подарунка за неї. Тепер завдяки матері у нас красивий хлопчик, — говорить Енджел, 25 років.

Каже, з чоловіком Браяном, 29 років, обійшли всіх найкращих гінекологів. Ті запевняли, що виносити маля їй буде ризиковано.

— Я не могла дивитися на страждання своєї дитини. Вирішила допомогти, — розповідає Лінда. — Я чула історії, що навіть 60-річні народжують. Тому запропонувала дітям допомогу. Вони спочатку не сприйняли мої слова серйозно.

Кілька тижнів мати і дочка ходили по клініках. Ніхто не брався перенести запліднену доччину яйцеклітину матері через вік Лінди.

— Коли ми майже втратили надію, нам погодилися допомогти у Репродуктивному центрі в місті Лексінґтон, — додає вона.

Після всіх необхідних аналізів торік 1 грудня жінці пересадили яйцеклітину дочки. За два тижні вона зробила тест на вагітність, і він дав позитивний результат.

— Усі ці дев'ять місяців я жодного дня не мучилася. Це була найлегша із трьох моїх попередніх вагітностей. Я просто няньчила свого онучка, — каже.

У Лінди Сіруа четверо дітей. Востаннє вона була вагітна 20 років тому, коли народила синів-близнюків Майкла і Метью.

Уперше сурогатне материнство застосували 1980-го в американському штаті Іллінойс. Тоді 37-річна Елізабет Кейн виносила здорову дитину для безплідної жінки.

Зараз ви читаєте новину «Американка народила здорового онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути