Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 18:24

Американець з"їв живцем дві ящірки (ФОТО)
5

У Таїланді розпочалися щорічні військові ігри ”Золота кобра”. Вояків учать виживати в умовах джунглів, обходитися без звичної їжі та води. Американський солдат Ендрю Кларфілд тримає за хвіст півтораметрову змію. Її потрібно розрізати навпіл і випити кров
Фото: фото: Reuters/Chaiwat Subprasom
Американський вояк Джон Гарфуд відкушує голову скорпіону, тримаючи його за хвіст
Жінка-військовослужбовець Мері Баркер знепритомніла, коли її попросили випити кров з розрізаної змії. Мері випала зі строю. До цього змій і ящірок вона бачила тільки у тераріумах
Скорпіонів смажать на відкритому вогні. Їхнє сире м’ясо — отруйне. Після приготування воно стає схожим на курятину
Солдат заляпав обличчя зміїною кров’ю

У Таїланді закінчилися щорічні військові ігри "Золота кобра". На них американських військових учили, як виживати в джунглях. До участі запросили також військових Південної Кореї, Індонезії, Сінгапуру, Японії та Китаю.

— Ми їли скорпіонів, ящірок і змій, — каже 23-річний Джон Гарфуд зі Сполучених Штатів. — Коли я затис у зубах скорпіона, молив Бога, аби він не вколов мене своїм жалом. Нас попередили, що губи розпухнуть так, що діставатимемо ними до очей. Тропічного скорпіона брати в рот відмовився. Через 10 хвилин після його укусу можна померти. Скорпіонам відкушували тільки голову. Решту тіла смажили на вогні, бо сире м"ясо — отруйне. Усю бридоту їли на порожній шлунок.

Джон у військовій сіро-зеленій формі. На голові — картуз.

— Не гидували тільки індонезійці та корейці. Індонезійський солдат Піо Пій розповів, що для нього живі плазуни — це розкіш. Його улюблена страва — протухлий зародок качки. Коли мале каченя от-от має вилупитися, його забирають з-під качки. Підгнивший труп виколупують з яйця і трохи обсмажують. Доки він розповідав, я виблював увесь сніданок. А ще інструктори пояснили, що під час військових операцій у джунглях ми можемо зіткнутися з нестачею питної води. Запропонували її замінити кров"ю впійманої змії. Китайці насолоджувалися, немов делікатесом. У них зміїну кров додають у горілку з рису. А щойно вирване серце змії їдять, коли воно ще б"ється. Вважають, що це додає віку.

Джон служить в армії перший рік за контрактом. Не має американського громадянства. Народився у Венесуелі. До США приїхав, коли отримав "ґрінкарту". Третина вояків не мають американського громадянства, а лише "зелену карту", яка дає право на проживання у країні.

Американець Ендрю Кларфілд, 21 рік, з"їв живцем дві 20-сантиметрові ящірки.

— Через це я сподобався солдатам із Кореї. Коли навчання закінчилися, пригощали рисовим вином із мишенятами. Воно не міцне, але корисне. На дні пляшки плавають три-чотири мертві миші. Їх туди кидають сліпими одразу після народження. До вина купили в місцевих жителів бутерброди зі смаженими цвіркунами. Їх треба ковтати, не пережовуючи, бо лапки в зубах застряють. Мені пропонували ще чіпси зі смажених тарганів і хробаків. Вони нагадують велике насіння. Я відмовився.

У навчаннях взяли участь 2 тис. жінок. Кілька знепритомніли. Першою зі строю впала Мері Баркер, 22 роки.

— Я виросла у простій американській сім"ї, — каже Мері. Її густе волосся зібране в ґульку, обличчя помальоване зеленими смугами, для маскування в заростях. — Ящірок і змій бачила тільки в тераріумах. Коли мені дали в руки розрізану навпіл змію, вона була гарячою і ще тіпалася в конвульсіях. Навіть якби я вмирала від спраги, пила б росу, а не зміїну кров. Ще мене змушували ловити тарантулів. На Таїланді вони, як чорна ікра, і більші, ніж моя долоня. Коли витягала тарантула з нори, заплющила очі. Потім вирвала отруйні ікла і понесла смажити на відкритому вогні. Як чорний хітиновий панцир почервонів, павук став хрустким. М"ясо їли гарячим. Тоді воно ніжне і нагадує курятину. Містить високоякісний білок, допомагає зняти біль у спині та голові.


Зараз ви читаєте новину «Американець з"їв живцем дві ящірки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути