четвер, 05 липня 2007 18:00

Американці прожили рік без китайських товарів

Минулого Різдва американська журналістка Сара Бонджорні звернула увагу, що більшість подарунків, які вона отримала від близьких, виготовлені в Китаї. Жінка підрахувала: 25 дрібничок із Піднебесної і 14 — з інших країн світу.

Тоді Бонджорні вирішила провести експеримент. Вмовила чоловіка і дітей на рік відмовитися від товарів китайського виробництва.

— Я не кидала виклик Китаю. Мені подобалися їхні капці за десять доларів, — розповідає журналістка. — Однак стало цікаво, наскільки міцно товари з цієї країни увійшли до нашого життя.

Перші проблеми почалися, коли порвалися черевики 4-річного сина. Раніше Сара просто купила б нові дешеві китайські. Але тепер їй довелося тиждень ходити по розпродажах, вивчати каталоги і ярлики. Нарешті жінка придбала малому італійські кросівки за $60 (300 грн).

Потім Сара тиждень шукала по крамницях не китайські свічки для торту на день народження чоловіка. Так і не знайшла. Використала недопалки, які знайшла в кухні з минулого року.

Коли ж поламалася шафа, чоловік не зміг її полагодити: усі запасні частини в магазинах були китайськими. Ситуація повторилася з гостинцями для дітей. Батькам довелося самим шити спальний мішок у подарунок.

Родина Бонджорні таки навчилася жити без китайських речей. Однак коли річний експеримент закінчився, повернулася до них. Кажуть, вони найдешевші та найзручніші.

Зараз ви читаєте новину «Американці прожили рік без китайських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути