Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2011 07:30

Алла Джиоєва оголосила себе президентом Південної Осетії

Автор: фото з сайта www.content.izvestia.ru
  Алла Джиоєва готується оголосити про створення нового уряду Південної Осетії. Напередодні Верховний суд скасував результати виборів, за якими вона перемогла
Алла Джиоєва готується оголосити про створення нового уряду Південної Осетії. Напередодні Верховний суд скасував результати виборів, за якими вона перемогла

У середу екс-міністр освіти Південної Осетії, опозиціонерка 62-річна Алла Джиоєва проголосила себе президентом країни. На виборах 27 листопада вона з відривом у 16% голосів перемогла проросійського кандидата, міністра з надзвичайних ситуацій 41-річного Анатолія Бібілова, якого підтримував теперішній президент Едуард Кокойти.

Алла Джиоєва отримала від глави центрвиборчкому протокол, що засвідчував її перемогу. За місцевими законами, вибори дійсні, коли протокол опублікують ЗМІ. Преса не квапилася повідомляти про результати голосування. Тоді тисячі прихильників Алли Джиоєвої прийшли у центр столиці Цхінвалі. Вигукували "справедливість!" та ім'я переможниці. Правоохоронці  для попередження стріляли в повітря.

Верховний суд Південної Осетії визнав результати другого туру президентських виборів недійсними, бо прихильники Алли Джиоєвої нібито порушували виборче законодавство. Перевибори призначили на 25 березня 2012-го.

— Вони захотіли вкрасти нашу свободу. Не дозволимо цього, — заявила опозиціонерка. Вона оголосила про формування уряду, в який увійшли 10 людей з її штабу.

Цьогоріч на виборчі дільниці прийшли близько 30 тис. людей — це майже половина  населення республіки.

Алла Джиоєва за освітою філолог. Закінчила Одеський університет ім. Мечникова. Із чоловіком мають двох дітей.

У квітні минулого року екс-міністра визнали винною у зловживанні службовим становищем. Отримала 2,2 року умовно. Також суд зобов'язав її сплатити 120 тис. руб. штрафу. Алла Джиоєва каже, процес проти неї не кримінальний, а політичний — за критику дій теперішнього президента Едуарда Кокойти.

Зараз ви читаєте новину «Алла Джиоєва оголосила себе президентом Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути