четвер, 30 вересня 2021 06:10

Адвокат замовив власне вбивство заради страхової виплати

Адвокат із Південної Кароліни 53-річний Алекс Мердо замовив власне вбивство заради страхової виплати. Його син Бастер мав отримати $10 млн. Три місяці тому застрелили дружину адвоката й молодшого сина.

7 червня Алекс знайшов тіла 52-річної Маргарет і 22-річного Пола поблизу заміського будинку. В обох стріляли кілька разів. Над хлопцем тривав суд. У лютому 2019-го він п'яний керував човном. Судно перекинулося. Загинула Меллорі Біч, 19 років. Її родина вимагає від Мердо компенсації. Після загибелі Пола не відмовляються від цього.

На початку вересня Алекс повідомив, що в нього стріляли. Він зупинився на дорозі поміняти колесо. Влучили в голову. За два тижні поліція вийшла на 61-річного Кертіса Сміта. Вісім років тому чоловіка судили за перевищення швидкості. Його захищав Мердо. Сміт зізнався, що про напад домовилися.

— Мій клієнт придумав це, щоб захистити свою дитину, — розповідає Річард Харпутліан, адвокат Алекса. — Після смерті дружини й Пола його залежність від наркотиків вийшла з-під контролю. Алекс важко переживав трагедію і приймав опіоїдні знеболювальні. Шахрайством зі страховкою хотів забезпечити майбутнє Бастера. Вирішив укоротити собі віку. Шкода, що залучив до цього Сміта. Його судитимуть за змову і сприяння самогубству.

За день до замаху Мердо звільнили з його власної юридичної фірми. Співвласники кажуть — украв звідти кілька мільйонів доларів. Адвокат пояснив, що витратив їх на знеболювальні. Через залежність купував кілька пачок щодня. Також давав хабарі, щоб йому виписували ліки.

Поліція поновила розслідування загибелі однокласника Бастера Мердо шість років тому. 19-річного Стівена Сміта збив автомобіль за 16 км від дому Алекса. Припускали, що водій був п'яний. З місця аварії втік. Винних тоді не знайшли.

Також розслідують смерть 57-річної Глорії Саттерфілд. Жінка чверть століття доглядала дім Мердо. Три роки тому господарі заявили, що вона невдало впала зі сходів. Але розтину не провели. У свідоцтві вказали, що померла через природні причини. Сини Глорії вимагають у Мердо $475 тис. компенсації.

— Маємо питання, — каже поліцейський Рональд Брендт. — У випадку смерті Стівена і Глорії хтось гальмував розслідування. У вбивстві Маргарет і Пола поки що підозрюваних немає. Мердо вважають, що це помстилася родина Меллорі. Але доказів бракує.

Прадід, дід і батько Алекса були прокурорами штату. Їх називали однією з найвпливовіших юридичних династій США.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат замовив власне вбивство заради страхової виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути