вівторок, 27 листопада 2018 00:21

Аборигени вбили проповідника

Американець 27-річний Джон Аллен Чо помер від стріл аборигенів з Андаманських островів в Індійському океані. Приїхав туди, щоб проповідувати християнство.

Рибалки, які допомогли Чо дістатися острова, розповіли поліцейським: у чоловіка ­поцілило кілька стріл, але він продовжував іти. Тоді аборигени зв'язали його мотузками і потягнули берегом.

"Пригоди чекають" — підписав свою останню фотографію в інстаграмі Джон Чо. Місцева преса вважає, що ця поїздка для чоловіка не перша — до цього він уже бував на островах щонайменше 4 рази.

Формально Північний Сентинельський острів Андаманського архіпелагу належить Індії, але місцева влада ніяк не втручається у життя аборигенів. Будь-який контакт із жителями, а також фото- та відеозйомка карається законом. Так намагаються захистити людей, які там живуть від хвороб, а також зберегти їхній спосіб життя. В ізоляції від цивілізації проживають близько 150 людей.

Влада вважає, що контакт із зовнішнім світом може загрожувати життю остров'ян, оскільки ті не мають імунітету до поширених захворювань, таких як грип і кір.

Аборигени вороже ставляться до чужинців. У поліції повідомили, що 2006-го двох рибалок убили, а їхні тіла розмістили на бамбукових палях. Тоді трупи вдалося забрати та передати рідним, проте невідомо, чи вдасться зробити те саме з тілом Чо.

Затримали шістьох рибалок, причетних до незаконного перевезення американця на острів. Вони співпрацюють з поліцією — показали, де востаннє бачили Чо. У суботу поліцейський катер вирушив до острова, щоб забрати тіло місіонера, але наштовхнувся на озброєне плем'я сентинельців і був змушений відступити.

Справу про вбивство внесли до реєстру, але проти племені не висуватимуть жодних звинувачень.

"Він був улюбленим сином, братом, дядьком і найкращим другом для нас. Для інших — християнським місіонером, футбольним тренером та альпіністом. Він любив Бога, життя, допомагав тим, кому це було потрібно, і відчував до сентинельців тільки любов. Ми прощаємо відповідальних за його смерть. Ми також просимо звільнити тих друзів, яких він мав на Андаманських островах. Він робив це зі своєї волі, не потрібно карати когось за його вчинки", — заявила родина Чо.

Пращури мешканців острова прибули сюди ще 60 тис. років тому, під час першої хвилі переселення з Африки, вважають учені.

Аборигени живуть на острові розміром з нью-йоркський Мангеттен, але про них мало що відомо. Стівен Коррі, директор організації, що займається захистом аборигенів Андаманських островів, упевнений, що смерті американця можна було уникнути: "Аборигени не раз демонстрували, що хочуть, аби їх залишили у спокої. Їхнє бажання варто поважати".

Зараз ви читаєте новину «Аборигени вбили проповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути