Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 05:05

"Я б не дозволила вам доглядати навіть за моїми собаками"

Автор: www.BOINGBOING.NET
  Колишнього лікаря збірної США зі спортивної гімнастики 55-річного Ларрі Нассара засудили до 300 років ув’язнення — за розбещення неповнолітніх спортсменок і ще до 60 — за зберігання дитячої порнографії
Колишнього лікаря збірної США зі спортивної гімнастики 55-річного Ларрі Нассара засудили до 300 років ув’язнення — за розбещення неповнолітніх спортсменок і ще до 60 — за зберігання дитячої порнографії

Колишній лікар збірної США зі спортивної гімнастики Ларрі Нассар відсидить 360 років у в'язниці. Чоловіка звинувачують у домаганнях щонайменше до 250 неповнолітніх спортсменок. До попереднього терміну в 175 років за сексуальне насилля 5 лютого додали ще 125. 2017-го отримав 60 років за зберігання дитячої порнографії. Прохання про амністію зможе подати не раніше ніж через 40 років.

Нассар народився 1963-го в американському штаті Мічиган. У тамтешньому університеті вивчав кінезіологію — дисципліну про рухи м'язів. Паралельно працював тренером. Після випуску став тренувати національну збірну США з гімнастики. 1996 року обійняв там посаду лікаря. Відвідав чотири Олімпіади.

Розслідувати сексуальні домаганння Нассара почали 2016-го. Жертви кажуть, зверталися до керівництва спортивної асоціації раніше, однак їхні скарги не розглядали. 2015 року лікаря звільнили зі збірної "через стурбованість атлетів".

Колишня гімнастка Рейчел Денхолландер першою відкрито звинуватила Нассара. Розповіла: стала його жертвою у 15 років. Регулярно пестив її та подругу і схиляв до сексу в неприродний спосіб.

— Він мав усе необхідне, аби стати неперевершеним лідером. Яскраву особистість. Уміння. Знання. І все це він використав для переслідування людей. Яке марнотратство, — заявила ­спортсменка.

Під час обшуку у квартирі Нассара поліція знайшла на комп'ютері 37 тис. фото та відео з неповнолітніми порнографічного характеру. За це отримав 60-річний тюремний термін.

— То були просто пустощі, — стверджував на суді.

Масова хвиля звинувачень прокотилася в жовтні минулого року. Гімнастка 22-річна МакКейлі Мароні, володарка золотої медалі Олімпіади-2012, розповіла: Нассар чіплявся до неї, коли їй було 13.

— Під час польоту в Токіо накинувся і знущався наді мною. Тоді мені було вже 15 років, — пригадує.

— Лікар часто видавав нахабні пестощі за медичні процедури, — говорить 23-річна Елі Рейсман. — Розпускав руки не тільки на тренувальних базах, а й під час змагань. Я не замислювалася, що це були домагання. Він був лікарем. Я ніколи б не подумала, що він так зловживатиме своєю владою.

Кайлі Стефенс зізналася, що стала жертвою в 6-річному віці й терпіла домагання протягом шести років. Коли поскаржилася батькам, вони звернулися до Нассара. Той відповів, що дівчинка бреше.

Майже 170 осіб дали свідчення протягом слухань. Вони є свідками у справі та жертвами. Серед них — гімнастки різного віку та студентки.

Нассар визнав себе винним у 10 випадках домагань до неповнолітніх спортсменок. У січні чоловіка засудили до 175 років в'язниці. Ще 125 отримав після того, як суд заслухав нових учасників ­процесу.

— Ваші свідчення завжди будуть у моїх думках. Немає слів, щоб описати, наскільки я шкодую про те, що трапилося, — сказав Нассар після винесення останнього ­вироку.

— Сумніваюся в тому, що ви до кінця розумієте, якого руйнівного впливу завдали потерпілим, їхнім сім'ям та друзям. Я щойно підписала ваш смертний вирок. Ви так і не усвідомили, що саме ви зробили. Я б не дозволила вам навіть доглядати за моїми собаками, — відповіла на це суддя Розмарі Аквіліно.

Пізніше Нассар опублікував відкритого листа. Переконував, що звинувачення сфабрикували. Мовляв, жінки сподівались так заробити гроші та славу:

— Я був хорошим лікарем і домагався непоганих результатів. Пацієнти, які тепер виступають проти мене, — це ті ж люди, які раніше мене хвалили і поверталися на процедури знову і знову.

— Нассар, можливо, був за всю історію найгіршим із тих, хто розбещував дітей. Він не щадив нікого, — зазначила на слуханнях помічниця прокурора.

Під час процесу Нассара покинула дружина Стефані. Оформила на себе повну опіку над трьома дітьми.

Зараз ви читаєте новину «"Я б не дозволила вам доглядати навіть за моїми собаками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути