Ексклюзиви
вівторок, 05 травня 2009 18:32

44 людини застрелили на весіллі

Автор: фото: REUTERS/Sema Kaplan
  Наречений та наречена загинули на власному весіллі в турецькому місті Мардін. Невідомі відкрили вогонь по гостях. Уціліли тільки ті, кого вкрили трупи загиблих родичів
Наречений та наречена загинули на власному весіллі в турецькому місті Мардін. Невідомі відкрили вогонь по гостях. Уціліли тільки ті, кого вкрили трупи загиблих родичів

Весілля в турецькому місті Мардін на південному сході країни закінчилося стріляниною. Люди в чорних масках увірвалися в будівлю, де зібралися для молитви гості, і відкрили вогонь та кинули кілька гранат. 44 людини, зокрема шестеро дітей, загинули. Ще понад 20 осіб перебувають у лікарні із серйозними пораненнями.

Поліція затримала вісьмох нападників. Ніхто ніколи не бачив їх у цих краях. Особи невідомих встановлюють.

Правоохоронці оприлюднили дві версії нападу: атака терористів і війна між двома ворогуючими кланами. Місцеві розповідають, що батьки молодят ненавидять одне одного. На весілля погодилися, бо діти погрожували вбити себе.

Мер Мардіна Ахмед Ферхат Озен вважає винними терористів. Місцеві курди вимагають створення незалежної від Туреччини держави Курдистану. Борються за це насильницькими методами.

— Для курдів немає нічого святого. Пересічні турки для них — не люди. Вони вкотре змусили страждати невинних, аби шантажувати уряд, — каже Озен. — Зручнішого часу для терористичної атаки, ніж весілля, годі придумати. Збирається все місто. Люди п"яні та безтурботні.

2001 року близько сотні людей загинули на весіллі в алжирському місті Ларба. Терористи з ісламістського угруповання розстріляли та перерізали горла жінкам і дітям віком від 3 років. Назвали це "посланням невірному уряду".

У липні 2008-го американські льотчики розбомбили весільну процесію неподалік афганського міста Дех Бала. Загинуло 20 жінок і дітей.

— Трагічна випадковість, — заявив тоді генерал американської авіації Джон Коннахью. — Наші пілоти переплутали весільний кортеж зі збіговиськом озброєних талібів.

Зараз ви читаєте новину «44 людини застрелили на весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути