Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:19

30 мільйонів літрів пива вип"ють у Мюнхені на Октоберфесті

Протягом двох тижнів у німецькому Мюнхені триває свято пива — Октоберфест. Цього року його відзначають у 175-й раз. На центральній площі Терезіенвізе встановили 14 гігантських наметів. У кожному із них представлена окрема пивоварна компанія.

За традицією бургомістр Мюнхена Крістіан Уде особисто відкрив і надпив першу бочку пива. Кожного року гості та місцеві випивають по 30 млн л пива, з"їдають декілька мільйонів смажених курчат, сосисок і поросячих ніжок. Очікують, що цього року до Мюнхена заїдуть 6 млн людей.

На відкриття свята приїхала німецька супермодель Клаудія Шифер, 38 років. Вона одягла німецьку національну сукню дірндл. На пивному фестивалі модель проводила час із своїми подругами. Шифер нещодавно повернулася на подіум після декрету. 2003 року вона народила сина Каспара, а роком пізніше — доньку Клементину.

Святкувати Октобрфест почали в жовтні 1810 року. Тоді король Людвіг I одружився із принцесою Терезою Саксонською. На святкування весілля запросили всіх мешканців Мюнхена. Їм сподобалася ідея збиратися кожного року в одному місці та пити пиво. Традиція прижилася й поступово переросла в сучасний Октоберфест.

Зараз ви читаєте новину «30 мільйонів літрів пива вип"ють у Мюнхені на Октоберфесті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути