вівторок, 29 січня 2013 07:00

245 людей загинули в нічному клубі

 

Щонайменше 245 людей загинули в ніч на неділю під час пожежі у бразильському нічному клубі "Кісс" південного міста Санта-Марія. Із них упізнали 185. Ще близько сотні відвідувачів госпіталізували, 14 — із важкими опіками.

Пожежа розпочалася о другій ночі, коли на сцені відбувалося піротехнічне шоу. У клубі були близько дві тисячі людей, хоча зала розрахована на тисячу.

У неділю вранці пожежники шукають тіла на згарищі закладу. На підлозі багато взуття й телефонів. Мобільні постійно дзвонять — рідні й друзі намагаються зв'язатися з тими, хто вночі був у клубі.

Під час концерту соліст групи тримав електричний пристрій, що пускав іскри, у той час як за кулісами продюсер натискав кнопку дистанційного пульта. Потік іскор пустили в стелю, оббиту поролоном. Вона спалахнула.

— Музиканти намагалися загасити місце загоряння водою, але не вийшло. Тоді спробували вогнегасником, однак полум'я поширювалося надто швидко, — каже працівниця клубу 20-річна Інґрід Голдані.

Від вогню загинули частина людей. Решта — задихнулися димом або були затоптані в тисняві, коли натовп ринувся до виходів. За свідченнями, які зібрала поліція, охоронці не одразу помітили пожежу. Вони закрили двері, бо подумали, що молодь хоче масово втекти з клубу, не розплатившись за випивку.

— П'ятеро осіб повалили охоронців на підлогу, а решта вибили двері, це був єдиний вихід, — розповідає студент-медик 26-річний Мурільйо де Толедо Тейшер. — Перші, хто вибрався, намагалися витягнути решту. За димом було видно лише людські руки. Я витягнув якусь дівчину за волосся.

Власника закладу допитують. Його ліцензія закінчилася торік у серпні, він не намагався отримати нову.

Виходи в клубі "Кісс" не були позначені, люди в паніці не знали куди бігти.

Більшість загиблих — студенти кількох університетів міста. Того вечора вони відзначали закінчення канікул, які у Бразилії тривають із початку грудня до початку лютого.

Зараз ви читаєте новину «245 людей загинули в нічному клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути