вівторок, 25 вересня 2007 18:03

18 африканських країн затопили дощі

Автор: фото: reuters/Hudson Apunyo
  Жителі Уганди пішки долають міст через річку. Він сполучає райони міста Ліра. Через постійні дощі майже півмільйона жителів країни втратили житло
Жителі Уганди пішки долають міст через річку. Він сполучає райони міста Ліра. Через постійні дощі майже півмільйона жителів країни втратили житло

Цього року посушливий Африканський континент потерпає від сильних злив. Дощі почалися в серпні й відтоді йшли майже безперервно. Вода затопила 18 країн материка. Загинуло щонайменш півтисячі людей, 1,5 млн втратили дах над головою.

Найсильніші за 30 років зливи призвели до того, що під водою опинилися африканські савани від побережжя Атлантичного океану на заході до Індійського океану на сході. Стихія знищила майже весь урожай.

Тисячі сіл у державах від Гани і Нігерії на заході до Уганди, Судану та Ефіопії на сході опинилися в ізоляції. Найбільше від потопів постраждала Уганда. Майже півмільйона її жителів втратили житло. Уряд країни оголосив надзвичайний стан.

— До більшості сіл у районах Тесо і Сороті можна дістатися лише вертольотом, — говорить міністр із надзвичайних ситуацій Уганди Муса Ецверу. — Вода має червоний колір. Згори здається, що бачиш землю. Лише коли вертоліт опускається, стає зрозуміло, що то вода.

Люди пересуваються на саморобних дерев"яних човнах, ходять пішки. Нині вода на рівні пояса, а тиждень тому вона досягала грудей.

На західному побережжі найбільше затопило Гану. Там загинуло 20 осіб. Понад чверть мільйона жителів втратили житла.

Зараз ви читаєте новину «18 африканських країн затопили дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути