понеділок, 23 березня 2009 18:32

12 дітей загинули по дорозі на канікули

Літак зі школярами розбився в американському місті Батт, штат Монтана. Машина впала на цвинтар. На борту було 12 школярів, які летіли на канікули кататися на лижах. Їх супроводжували четверо дорослих.

— Видно було, що пілот утратив контроль. Літак падав каменем, носом униз. Він зачепив дерево, яке спалахнуло, як сірник. Усе тривало секунд 10, — каже свідок події 14-річний Кенні Гулік.

Лайнер прямував до міста Бузман. Пілот виявив несправність у двигуні. Вирішив приземлитися у Батті. Не долетів до аеропорту кілька кілометрів. Мотори загорілися в повітрі.

Із початку року це третя авіакатастрофа в США. У січні пілоту Челсі Салленбергу вдалося посадити пасажирський лайнер на річку Гудзон у Нью-Йорку, коли в машини відмовили обидва мотори. Тоді ніхто зі 155 людей на борту не постраждав.

У лютому літак урізався в житловий дім у Буфало, передмісті Нью-Йорка. 49 пасажирів та чоловік у будинку загинули.

У токійському аеропорту в неділю згорів літак поштової компанії "ФедЕкс". Машина приземлилася із труднощами через сильний вітер. На посадочній смузі перекинулася на ліве крило, а потім догори дригом. За хвилину літак охопило полум"я. Персонал аеропорту витягнув з нього двох американських пілотів. Вони загинули дорогою до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей загинули по дорозі на канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути