вівторок, 20 жовтня 2009 18:11

113-кілограмового окуня рибалка витягував годину

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Ірландець Тім Сміт (сидить) поряд зі своїм уловом — окунем завважки 113 кілограмів. Біля риби фотографуються всі охочі
Ірландець Тім Сміт (сидить) поряд зі своїм уловом — окунем завважки 113 кілограмів. Біля риби фотографуються всі охочі

113-кілограмового окуня зловив 39-річний Тім Сміт із Північної Ірландії в угандійській річці Вікторія-Ніл. Сподівається, що Міжнародна асоціація спортивного рибальства визнає його улов рекордним.

Сміт рибалив із вудкою з моторного човна. Коли рибина спіймалася на гачок, він спробував підтягти її ближче і прив"язати до "моторки". Окунь пручався понад годину, мало не вирвався.

— Раптом у човен щось ударило, я ледь не впав у воду, — згадує рибалка. — Побачив крокодила, він стрибнув на мене із розкритою пащею, але не розрахував відстані й ударився об борт. Потім напав з іншого боку. Я дуже злякався, але окуня не випустив.

Крокодил кинувся на рибину. Та вона була для нього завелика, він не зміг її вхопити. Сміт підняв якір і ввімкнув мотор. Рептилія злякалася шуму та зникла під водою.

Ірландець спустився вниз річкою до найближчої пристані. Покликав рибалок, щоби допомогли витягти окуня на берег. Підвісили рибину до дерева. Усі охочі фотографувалися з нею.

До африканського озера Вікторія та навколишніх річок окунів завезли у 1950-х. Туди приїздять на риболовлю туристи з усього світу. У середньому окуні важать від 9 до 20 кг, рідко — понад 100. Попередній рекорд становив 104 кг.

Зараз ви читаєте новину «113-кілограмового окуня рибалка витягував годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути