пʼятниця, 22 лютого 2013 07:30

10 кілограмів алмазів вивезли на чорних машинах

У бельгійській столиці Брюссель поліція розшукує вісьмох чоловіків, які в понеділок увечері викрали контейнер із 10 кг алмазів. Офіційно про їхню вартість не повідомляють. За різними даними вони коштували 40 або 350 млн євро.

— Близько 20.00 на територію Брюссельського аеропорту проїхали дві автівки. В них сиділи по четверо озброєних чоловіків. Швидко наблизилися до літака, що мав везти у швейцарський Цюрих контейнер з алмазами, — розповідають працівники аеропорту.

Кажуть, злочинці були в масках та костюмах, що нагадували поліцейську форму. До літака під'їхали чорними "Ауді A8" і "мерседесами" з мигалками. У той час охоронна компанія "Брінкс", що перевозить та інкасує коштовності, вантажила на борт контейнер із дорогоцінностями. Нападники діяли швидко й організовано. Жодного разу не вистрелили.

— Все тривало не більш як 5 хвилин. Не було чути ні пострілів, ні криків. Ніхто не травмувався. Чоловіки сіли в авто і залишили аеропорт крізь ті самі діри в паркані. Пробили їх перед в'їздом, — коментують в аеропорту.

Пограбування виглядало як добре продумане та сплановане, додають у поліції. За кілька годин на околиці Брюсселя знайшли одну з машин. Її спалили.

Кому належали коштовності, не повідомляють. Кажуть лише, що це були "грубі камені" — необроблені.

Алмаз — безбарвний прозорий мінерал, коштовний камінь. Ограновані алмази називають діамантами. Торік на аукціоні у швейцарській Женеві продали діамант "Ерцгерцог австрійський Йозеф" за $21,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «10 кілограмів алмазів вивезли на чорних машинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути