четвер, 17 січня 2013 05:00

Вертоліт упав у центрі Лондона

Автор: фото: REUTERS
  Кран зі зламаною стрілою стоїть біля хмарочоса в центрі Лондона. Пілот вертольота не зорієнтувався в тумані й зачепився за кран
Кран зі зламаною стрілою стоїть біля хмарочоса в центрі Лондона. Пілот вертольота не зорієнтувався в тумані й зачепився за кран

Учора, 16 січня, о восьмій ранку за місцевим часом у центрі Лондона цивільний гелікоптер зачепився за кран біля новобудови, упав на дорогу в годину пік і вибухнув. Загинули пілот і автомобіліст, щонайменше 13 людей поранені.

Аварія сталася в районі Воксголл, неподалік однойменного мосту та штаб-квартири британської розвідки МІ6. Був густий туман, і пілот попросив дозволу сісти на найближчому майданчику. Та у мряці не побачив крана над недобудованим елітним хмарочосом "Сент Джордж Верф". Зачепившись за його кабіну, гелікоптер почав різко втрачати висоту. Очевидці кажуть, машина крутилася і трусилася в повітрі.

— Ми почули сильний вибух, — розповідає 28-річний Тері Аткінс, що працював на будові поблизу. — Вибігли з майданчика й помчали дорогою. За мить побачили те, що залишилося від вертольота. Він лежав посеред дороги, охоплений вогнем. Поряд горіли щонайменше три автівки, мотоцикли розкидало по трасі.

Кранівника врятувало те, що він спізнився на роботу. Шлях одразу перекрили, бо після удару кран міг завалитися. Пригода трапилася за 18 м від головного автобусного вокзалу Лондона. На місце прибули близько 20 пожежних машин. Стовп диму було видно з будь-якої точки 8-мільйонного міста.

"Сент Джордж Верф" планують завершити цьогоріч. Він стане найвищим житловим будинком у Великій Британії. Квартири там коштують від 700 тис. фунтів, це майже 9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину « Вертоліт упав у центрі Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути