Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 03:20

Журналістів РосЗМІ не пустили на конференцію зі свободи преси

Журналістів РосЗМІ не пустили на конференцію зі свободи преси
RT та Sputnik не акредитували а Глобальну конференції зі свободи преси. Фото: РИА Новости

У МЗС Великій Британії пояснили, чому журналістів російського інформагентства Sputnik та телеканалу RT не пустили на Глобальну конференції зі свободи преси.

"Ми не акредитували RT та Sputnik через їхню активну роль у поширенні дезінформації", - пояснила речниця британського дипломатичного відомства агентству AFP.

Кілька днів тому посольство Росії у Великій Британії назвало недопущення журналістів RT та Sputnik до глобального медійного заходу "прямою політично вмотивованою дискримінацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, де ви?" - мережі гудуть від "братання" телеканалу кума Путіна з кремлівським пропагандистом Кисельовим

Російські дипломати стверджували, що цей крок Лондона став частиною "багатомісячної кампанії з дискредитації" телеканалу RT, котру ведуть британські органи влади.

Глобальна конференція зі свободи преси відбудеться 10 та 11 липня в Лондоні. У ній візьмуть участь близько 60 міністрів та майже тисяча журналістів і громадських діячів.

Захід організували МЗС Великої Британії та Канади. Його мета - посилення міжнародної дискусії та співпраці в питаннях свободи ЗМІ. Окрему увагу планується приділити такому явищу як фейкові новини.

На конференцію не запросили представників Північної Кореї, Венесуели та Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Журналістів РосЗМІ не пустили на конференцію зі свободи преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути