пʼятниця, 11 березня 2022 18:20

Журналісти викрили європейське майно одного зі "стовпів режиму Путіна"

Журналісти викрили європейське майно одного зі "стовпів режиму Путіна"
Наразі Євген Новицький не потрапив у санкційний список ЄС і США з початком повномасштабної війни Росії проти України. Фото: "Ведомости"

Журналісти програми "Схеми" спільно із проєктом Scanner Project знайшли французьку нерухомість Євгенія Новицького - бізнес-партнера російського оліхарха Володимира Євтушенкова та одного з керівників оборонного концерну "РТІ Системи" у РФ.

Наразі Новицький не потрапив у санкційний список ЄС і США з початком повномасштабної війни Росії проти України, йдеться у розслідуванні "Схем".

1997 року російський Forbes писав, що ФБР США підозрює Новицького у відмиванні коштів для "Солнцевського" - організованого злочинного угрупування. А його дружину Наталію Новицьку у російських таблоїдах називають "світською дамою" та засновницею проєкту "Простір особистого зростання Villa Torre Paola".

Новицький з 2005-го по 2015 рік очолював холдинг Євтушенкова АФК "Система". Нині він є одним з керівників "РТІ Системи", що входить до сотні найбільших оборонних компаній світу та виробляє для Міноборони РФ системи управління та зв'язку, радіотехнічне обладнання, стаціонарні радіолоканційні станції "Воронеж", призначені для виявлення та супроводження балістичних і крилатих ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати України від війни сягнули $100 млрд

Журналістів "Схем" зацікавила французька компанія з назвою SCI Natalya. Її засновником є Новицький з дружиною. Місце реєстрації компанії – це територія, на якій розміщено маєток із басейном – 36 Av Du Roi Albert 1er 06400 Cannes.

Під час розслідування не знайшлося відомостей про купівлю-продаж цієї вілли та її вартість, але журналісти "Схем" припускають, що "стороннім і непов'язаним особам реєструвати фірму за цією адресою просто б не дозволили".

"Відтак є вагомі підстави припускати, що ця нерухомість належить Новицьким", - зазначають у матеріалі.

Журналіст "Схем" Максим Савчук спільно із проєктом Scanner Project знайшов три вілли у російського олігарха Володимира Євтушенкова у Франції під Ніццою.

Євтушенков – один з найбагатших людей Росії. Він голова ради директорів і власник 64% акцій АФК "Система". Ця російська корпорація володіє концерном "РТІ Системи", що входить до сотні найбільших оборонних компаній світу, розробляючи для російського озброєння системи управління та зв'язку, радіотехнічне обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти викрили європейське майно одного зі "стовпів режиму Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути