Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 08:37

ЗМІ заявили, що вакцина AstraZeneca неефективна для літніх людей - виробник відреагував

ЗМІ заявили, що вакцина AstraZeneca неефективна для літніх людей - виробник відреагував
Соріот запевнив, що у компанії є "надійні дані", які показують високе вироблення антитіл проти вірусу у всіх вікових групах. Фото: pixabay.com

Німецькі ЗМІ заявили, що ефективність Covid-вакцини від британсько-шведської фармакомпанії AstraZeneca для літніх людей становить лише 8%. МОЗ Німеччини та компанія-розробник це заперечують.

Європейське медичне агентство нібито планує затвердити вакцину тільки для людей, яким до 65 років, писали видання Handelsblatt та Bild, передає Hromadske.

"Команда з Оксфорда не хотіла вакцинувати літніх людей, поки не назбирає даних про безпечність препарату серед учасників 18-55 років... Оскільки Оксфорд почав пізніше вакцинувати літніх людей, у нас немає величезної кількості вакцинованих у цій віковій групі", - заявив керівник AstraZeneca Паскаль Соріот, запевнивши, що у компанії є "надійні дані", які показують високе вироблення антитіл проти вірусу у всіх вікових групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі на Covid-19 захворіло понад 100 млн людей

Він заперечив, що ефективність препарату для осіб старше 65 років менше 10%. За його словами, проблема не в дії вакцини, а у тому, що у клінічних випробовувань брала участь невелика кількість старших за віком добровольців.

У Міністерстві охорони здоров'я Німеччини також заперечили інформацію ЗМІ, запевнивши, що журналісти дещо наплутали. У відомстві зазначили, що 8% означає кількість добровольців від 56 до 69 років, які брали участь у дослідження, а не ефективність препарату. Однак це не означає, що вакцина ефективна тільки у 8% літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: AstraZeneca зменшила обсяги поставки вакцин: на компанію подають до суду

Наразі у ЄС схвалили до використання 2 вакцини проти Covid-19: Pfizer/BioNTech та Moderna. Найближчим часом мають затвердити препарат AstraZeneca.

У Німеччині також можуть виготовляти російську вакцину від коронавірусу "Спутник V". Це цілком може статися попри політичні розбіжності, якщо препарат схвалять у ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ заявили, що вакцина AstraZeneca неефективна для літніх людей - виробник відреагував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути