середа, 27 січня 2021 03:10

AstraZeneca зменшила обсяги поставки вакцин: на компанію подають до суду

AstraZeneca зменшила обсяги поставки вакцин: на компанію подають до суду
З винахідником вакцини хочуть судтися. Фото: Reuters

Європейський Союз посилив тиск на британсько-шведську фармацевтичну компанію AstraZeneca через зволікання з поставками вакцин в країни ЄС.

Держави Євросоюзу повинні подумати про залучення компанії до суду за порушення договору, заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс, передають DW та Reuters.

"Ця можливість залучення компанії до суду повинна бути розглянута і повинна бути скоординована країнами ЄС", — наводить слова Рінкевічс агентство Reuters.

У той же час голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який в цьому році проходить в режимі онлайн, закликала виробників вакцин, які підписали контракти з ЄС, виконати свої зобов'язання. За її словами, Європа внесла багатомільярдні суми на розробку препаратів від SARS-CoV-2 "і тепер компанії повинні виконати свої зобов'язання і поставити вакцини". Фон дер Ляйен також оголосила, що Брюссель має намір створити механізм контролю експорту вакцин за межі ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому небезпека слабких вакцин - учені попереджають

22 січня AstraZeneca несподівано повідомила, що через брак виробничих потужностей не здатна до кінця березня поставити вакцину в ЄС в узгоджених обсягах. За словами високопоставленого представника Брюсселя, компанія в першому кварталі може забезпечити поставки не більше ніж 31 млн доз — на 60 відсотків менше, ніж планувалося.

Зараз ви читаєте новину «AstraZeneca зменшила обсяги поставки вакцин: на компанію подають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути