понеділок, 20 січня 2020 16:20

Зловживання Росії в Чорному й Азовському морях можуть припинити

Зловживання Росії в Чорному й Азовському морях можуть припинити
Міжнародна морська організація розгляне протиправні дії Росії в Азовському, чорному морях і Керченській протоці

Програш у судах та інших міжнародних інстанціях загрожує арештами майна, а Росії є що втрачати. Так пояснює військово-морський експерт Володимир Заблоцький ймовірний результат скарги від України та Грузії на протиправні дії Росії в Азовському і Чорному морях. Звернулися до Міжнародної морської організації, що базується в Лондоні.

"Відбувся суд на користь України щодо захоплення Росією кораблів у Керчі. Це тривало довго, але був результат. Що більше таких перемог, то краще, хоча Росія усюди й заперечує свою вину. Але затримка суден може призвести до значних економічних втрат вантажоперевізників. А порушення систем навігації - навіть до нещасного випадку, бо приглушують сигнали GPS і збивають судна з курсу. Навесні у тих водах будуть навчання НАТО, тож протиправні дії Росії не залишаться без уваги", - каже Володимир Заблоцький.

Міжнародна морська організація є спеціалізованою установою ООН. Її діяльність спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також на прийняття норм для безпеки на морі й запобігання забрудненню довкілля із суден .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО сказали, чи вважають Росію ворогом

"Делегації України та Грузії звернули увагу держав-членів ІМО на протиправну діяльність РФ, що перешкоджає пошуково-рятувальним операціям у Керченській протоці, Чорному й Азовському морях", - йшлося у повідомленні посольства Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Зловживання Росії в Чорному й Азовському морях можуть припинити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути