Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 13:50

Жертв катували, потім убивали. Знайшли братську могилу зі 123 рештками

Жертв катували, потім убивали. Знайшли братську могилу зі 123 рештками
Місце масового поховання недалеко від Мосула / Getty Images

В Іраку виявили братську могилу, заповнену тілами жертв тортур. Влада знайшла поховання з тілами 123 людей, яких піддали тортурам і вбили.

Терористи ІДІЛ скоїли цей злочин у в'язниці Бадуш, неподалік від міста Мосул. Зараз експерти намагаються розпізнати рештки. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісламіст розстріляв нічний клуб для геїв, убивши пів сотні людей

Різанина в Бадуші була одним із найжахливіших злочинів ІДІЛ 2014-го, коли вони захопили третину Іраку. У цій тюрмі вбили до 600 людей. Джихадисти звільняли ув'язнених мусульман-сунітів і вбивали всіх, то не належав до сунітів. Людей садили у вантажівки, везли до ущелини поруч, де розстрілювали.

За даними ООН, перше масове поховання знайшли після того, як іракські війська взяли цей район під свій контроль у березні 2017 року.

За даними ООН, яка звинуватила ІДІЛ у геноциді в Іраку, у братських могилах поховані до 12 тис. людей. Терористи тримали в полоні понад 500 жінок як секс-рабинь. Тисячі сімей чекають упізнання та аналізів ДНК, щоб дізнатися, що сталося з їхніми рідними. За останні тижні десятки сімей здали зразки крові, які порівнюватимуть із ДНК рештків.

Член урядової комісії Салех Ахмед, якому доручено впізнати тіла, каже, що умови роботи важкі. Нестерпна спека. Деякі рештки переплетені між собою, всюди змії та скорпіони.

Щонайменше 132 людини, зокрема, семеро дітей, убили на початку червня терористи ІДІЛ у селі на північному сході Буркіна-Фасо.

Зараз ви читаєте новину «Жертв катували, потім убивали. Знайшли братську могилу зі 123 рештками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути