Ексклюзиви
субота, 12 червня 2021 09:30

Ісламіст розстріляв нічний клуб для геїв, вбивши пів сотні людей

Ісламіст розстріляв нічний клуб для геїв, вбивши пів сотні людей
Чоловік вшановує пам'ять загиблих біля місця розстрілу 22 червня 2016-го / Getty Images

12 червня 2016-го, п'ять років тому, терорист увірвався в один із найбільших нічних клубів міста Орландо, Флорида, США. Він відкрив вогонь по натовпу, в якому переважали геї. В результаті 49 людей загинули і десятки отримали поранення. На той момент це був найбільш смертоносний масовий розстріл в сучасній історії США.

Терорист, 29-річний Омар Матін з Флориди, увійшов в клуб з автоматом і пістолетом близько другої ночі. Всередині клубу було майже 300 осіб. Коли пролунали перші постріли, багато хто не помітив їх, думаючи, що це частина пісень. Тоді люди почали падати на підлогу, а інші в жаху почали втікати. Деякі сховалися у туалетах. Деякі прикинулися мертвими, щоб вижити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джихадисти вбили щонайменше 132 людини

Коли Матін проходив через нічний клуб, то почав перестрілку з охоронцем. В міру того, як прибувало все більше поліції, перестрілка тривала. Матін втік у туалет, де взяв заручників. Він сказав поліції, що у нього є вибухівка, яку підірве.

Поки злочинець був у туалеті, поліція евакуювала решту відвідувачів клубу. Тоді Матін подзвонив в службу екстреної допомоги, щоб присягнути на вірність ІДІЛ.

Тоді правоохоронці приготувалися увійти в туалет, застосувавши вибухівку на зовнішній стіні будівлі. Близько п'ятої ранку поліція зірвала стіну і увірвалася, застреливши Матіна. Злочин визнали терактом.

Зараз ви читаєте новину «Ісламіст розстріляв нічний клуб для геїв, вбивши пів сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути