понеділок, 09 квітня 2018 12:29

Будівлі, які відвідував Скрипаль у день отруєння, знесуть

Будівлі, які відвідував Скрипаль у день отруєння, знесуть
Знесуть його будинок, паб та ресторан. Фото: ВВС

Будинок колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та заклади, які він разом з донькою відвідував у день отруєння, знесуть.

Зносити будівлі економічно вигідніше, ніж перевіряти їх на присутність "Новичка", повідомляє Mail on Sunday.

Разом із будинком знесуть італійський ресторан Zizzi та паб The Mill. Будинок Скрипаля коштує більше $560 тис.

Уряд планує цього тижня звести триметрові паркани навколо місць, де Скрипалі побували в день отруєння, і де триває розслідування. Там до осені будуть працювати слідчі.

Видання повідомляє з посиланням на джерела у службі безпеки, що нервово-паралітична речовина "Новичок" була розроблена так, щоб час її дії зайняв близько 4-годин і убивці змогли втекти з Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівець-токсиколог назвав одужання Скрипаля дивом

На останніх брифінгах британських служб безпеки повідомили, що "Новичок" застосували у формі прозорого гелю без запаху. Його нанесли на ручку вхідних дверей в будинку Скрипаля вранці 4 березня.

Російські агенти спостерігали за Скрипалем протягом двох тижнів. Вони хотіли уникнути можливості того, що до дверей доторкнеться листоноша або хтось інший. Якби це сталося, ручку довелося б намазувати гелем ще раз, а це збільшувало б ризик виявлення убивць.

Видання повідомляє, що Скрипалі співпрацюють зі слідством та надають поліції і службам безпеки надзвичайно важливу інформацію, яка може привести до виявлення винних.

Колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію отруїли 4 березня у британському місті Солсбері. Їх обох доправили до реанімації у критичному стані.

За даними британського слідства, їх отруїли нервовопаралітичною речовиною "Новачок", яку могли виробити в Росії. Слідство не виключає, що "Новачок" міг міститися в гречці зі спеціями, яку привезла Скрипалям із Росії знайома. Отруйну речовину виявили вдома у Скрипаля, найбільше – біля вхідних дверей. Росія звинувачення в отруєнні Скрипалів заперечує.

У зв'язку з цим майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів. Найбільше в історії видворення диппредставників стало відповіддю на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері. Там 4 березня були отруєні екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його дочка.

Зараз ви читаєте новину «Будівлі, які відвідував Скрипаль у день отруєння, знесуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути