неділя, 08 квітня 2018 16:17

Фахівець-токсиколог назвав одужання Скрипаля дивом

Фахівець-токсиколог назвав одужання Скрипаля дивом
Токсиколог розповів про лікування від "Новачка". Фото: Газета.Ру

Дивом назвали одужання постраждалих від отруєння колишнього співробітника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Професор кафедри токсикології Лідського університету Алістер Хей вважає, що Скрипалі вижили завдяки гарному догляду, передає Sky News.

"Упевнений, якби парамедики не прибули на виклик так швидко, Скрипалі не вижили б", - заявив він. На думку Хея людина, що викликала медиків, врятувала постраждалих.

Медики діяли "наосліп", так як готового антидоту до "Новачка" не існує. Досі невідомо, як тіло справляється з цією речовиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль прийшов до тями, його готують до розмови - ЗМІ

Фахівець припустив, що, можливо, медики помістили постраждалих у штучну кому і вивели після того, як від отрути вдалося позбутися.

Колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію отруїли 4 березня у британському місті Солсбері. Їх обох доправили до реанімації у критичному стані.

За даними британського слідства, їх отруїли нервовопаралітичною речовиною "Новачок", яку могли виробити в Росії. Слідство не виключає, що "Новачок" міг міститися в гречці зі спеціями, яку привезла Скрипалям із Росії знайома. Отруйну речовину виявили вдома у Скрипаля, найбільше – біля вхідних дверей. Росія звинувачення в отруєнні Скрипалів заперечує.

У зв'язку з цим майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів. Найбільше в історії видворення диппредставників стало відповіддю на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері. Там 4 березня були отруєні екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його дочка.

Зараз ви читаєте новину «Фахівець-токсиколог назвав одужання Скрипаля дивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути