середа, 01 серпня 2018 12:41

Завдяки соцмережі знайшли родичів чоловіка, який загинув півстоліття тому

Завдяки соцмережі  знайшли родичів чоловіка, який загинув півстоліття тому
Поліція ідентифікувала ім'я чоловіка, який загинув в Альпах у 1954 році. Фото:rbc.

Завдяки публікації поліції у соцмережі Facebook, поліція ідентифікувала ім'я чоловіка, який загинув в Альпах 1954-го. Його останки виявили 2005-го.

До цього поліція Італії протягом 12 років намагалася з'ясувати, ким був лижник, який загинув поблизу вершини гори Маттерхорн на італо-швейцарському кордоні, повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Украли коштовності королівської родини

Правоохоронці припустили, що чоловік загинув у 1954-1955 роках. Поруч із його тілом виявили лижі, годинник, окуляри та рештки сорочки. Він був близько 1,75 м на зріст і віком приблизно 30 років. Судячи з якісних дерев'яних лиж, це була заможна людина. Але слідчим не вдавалося встановити, хто це саме.

Поліція вирішила закрити справу й минулого місяця опублікувала на Facebook допис про всі обставини, закликавши людей поширити його. Публікація про цю таємницю активно розійшлася в мережі й зацікавила французькі медіа.

Незабаром з італійськими поліцейськими зв'язалася мешканка Франції Емма Насса, яка почула про цю історію по радіо. За її словами, лижником міг бути її дядько – Анрі Ле Масне, який зник під часу бурі в Альпах 1954-го.

Молодший брат Анрі – 94-річний Рожер Ле Масне – надіслав до поліції листа про свого брата. Він розповів, що той захоплювався лижами, був холостяком і працював у Міністерстві фінансів у Парижі. Пан Ле Масне надав фотографію, на якій на Анрі такі самі окуляри, які знайшли біля тіла на вершині.

Поліція ініціювала ДНК-тести, які підтвердили, що у горах загинув брат Рожера Ле Масне.

Цього року британська поліція змогла ідентифікувати торговця наркотиками через фото його долоні, знайдене в чужому смартфоні. Раніше в Канаді поліція змогла розкрити вбивство завдяки селфі у Facebook. На спільному фото жертви із подругою розслідувачі помітили такий же пасок, як той, що був знайдений біля тіла загиблої.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки соцмережі знайшли родичів чоловіка, який загинув півстоліття тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути