вівторок, 04 вересня 2018 11:02

Затоплений регіон страждає від нашестя пацюків - десятки померлих

Затоплений регіон страждає від нашестя пацюків - десятки померлих
Рятувальники допомагають людям із індійського штату Керала. Паводок, який почався у червні, став найсильнішим за останнє століття. Фото: Reuters

Щонайменше 19 людей віком від 43 до 62 років померли від лептоспірозу і лихоманки від укусу пацюків в індійському штаті Керала за останні 2 дні. Через паводок у регіоні з червня загинули понад 400 осіб.

Медики закликають звернутися за ліками всіх, хто контактував із водою, аби уникнути епідемії. Запевняють. що тримають ситуацію під контролем, повідомляє Times of India.

"Спалах захворювання не став несподіванкою. Будинки обробили хлором, але вода не відступила. Ми очікували на такі хвороби як холера, черевний тиф, діарея, гепатит різних типів. Гризуни тонуть, хвороби поширюються водою та потрапляють до організму через шкіру. Лікарні мають достатній запас пеніциліну та інструкції з допомоги хворим при лихоманці від укусу пацюків", - пояснюють лікарі.

Хвороби виявили у 5 із 13 регіонів штатів, які постраждали від повені. Паводок завдав збитків мільйонам людей на загальну суму в $2,8 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічна катастрофа - паводок виніс до Чорного моря тонни фундука

Лептоспіроз потрапляє до організму людини через контакт із біологічними рідинами тварин. Викликає гарячку, нудоту, м'язові болі, блювоту та діарею. Лихоманка від укусу пацюків супроводжується запаленням у місці поранення та висипаннями на тілі.

Десятки мертвих пацюків вимило на пляжі іспанської Браселони наприкінці серпня. Попередньою причиною називають дощі та паводок, які вразили місто у п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Затоплений регіон страждає від нашестя пацюків - десятки померлих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути