вівторок, 31 серпня 2021 07:57

Законом заборонили дітям відеоігри більше 3 год. на тиждень

Законом заборонили дітям відеоігри більше 3 год. на тиждень
Обмеження може стати серйозним ударом для світової ігрової індустрії. Фото: pixabay.com

У Китаї дітям молодше 18 років законом заборонили грати в онлайн-відеоігри частіше трьох разів на тиждень.

Тривалість кожного ігрового сеансу не повинна перевищувати 60 хв., повідомляє "Радіо Свобода". Діти та підлітки зможуть грати у відеоігри лише по п'ятницях, суботах і неділях з 20:00 до 21:00 за місцевим часом. Правила стосуються будь-яких пристроїв, у тому числі мобільних телефонів.

"Підлітки - це наше майбутнє. Захист фізичного і душевного здоров'я неповнолітніх пов'язана з життєво важливими інтересами народу, а також із вихованням молодого покоління в епоху національного оновлення", - заявив один з чиновників китайського відомства з контролю за печаткою і публікаціями.

Ігровим онлайн-платформам заборонили надавати свої послуги дітям поза відведеним часом. Вони зобов'язані перевіряти вік користувачів, вимагаючи при реєстрації їхні реальні імена та номери телефонів.

До 30 серпня онлайн-ігри в Китаї для неповнолітніх були заборонені лише у нічний час. Обмеження може стати серйозним ударом для світової ігрової індустрії. Передбачувані доходи китайського ринку онлайн-ігор в 2021 році оцінюються в $45 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти рухаються менш як годину на день - дослідження шокувало

Стримінговий сервіс Netflix додасть у підписку відеоігри. Безкоштовне нововведення запрацює 2022 року. Netflix уже експериментував з іграми: на платформі вийшов серіал "DOTA: кров дракона" - аніме за мотивами гри DOTA 2. За перші дні прем'єри посів перше місце за популярністю в п'яти країнах. Поміж них Україна. У планах Netflix випустити аніме-серіали за іграми Tomb Raider і Assassin's Creed, а також повнометражний анімаційний фільм на основі гри Resident Evil.

Зараз ви читаєте новину «Законом заборонили дітям відеоігри більше 3 год. на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути