Ексклюзиви
субота, 17 серпня 2024 09:55

"Захід недооцінював українську рішучість": Борис Джонсон прокоментував операцію ЗСУ на Курщині

"Захід недооцінював українську рішучість": Борис Джонсон прокоментував операцію ЗСУ на Курщині
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловився про наступ ЗСУ у Курській області. Фото: ukrinform.ua

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон показав своє захоплення наступом ЗСУ у Курській області РФ.

При цьому він закликав партнерів дозволити українським військам використовувати далекобійну зброю без обмежень. Про це Джонсон написав у статті для Daily Mail.

За словами колишнього прем'єра, диктатор РФ Володимир Путін був роздратований під час доповіді губернатора Курщини про проникнення українських військ на російську територію. Це посилило приниження російського диктатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна офіційно озвучила мету і цілі операції у Курській області

"Путін не міг уявити, що українські танки увійдуть на територію Росії й захоплять більше території за тиждень, ніж росіяни за рік", - зазначив Джонсон.

За його словами, наступ ЗСУ демонструє, як Захід недооцінював українську відвагу і рішучість. Він переконаний, що союзники повинні припинити зволікання і надати Україні дозвіл на використання далекобійної західної зброї, щоб зупинити авіаудари противника. Йдеться, зокрема, про американські ракети ATACMS і британські Storm Shadow.

"Ми недооцінювали їхню сміливість - їхню готовність робити те, що люди вважали неможливим. І ми хронічно недооцінювали їхню чисту лють до російського загарбника - глибоку жагу в українських серцях вигнати війська Путіна з кожного клаптика української землі. Тож, заради Бога, можна нам нарешті припинити молоти язиками, відкинути безглузду путінофобію і дати українцям інструменти, яких вони справді потребують, щоб довести справу до кінця", - написав Джонсон.

Він звернувся до нинішнього прем'єра Великої Британії Кіра Стармера з закликом активніше підтримувати Україну і допомогти завершити війну.

Російський диктатор Володимир Путін може припинити війну проти України і вивести війська, якщо його так непокоїть ситуація в Курській області, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він нагадав, що це Росія здійснила вторгнення в Україну, а Україна - захищається від російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «"Захід недооцінював українську рішучість": Борис Джонсон прокоментував операцію ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути